Manevi Diyarlara Gönül Yolculuğu

Manevi Diyarlara Gönül Yolculuğu

Sultangazi Belediyesi “Manevi Diyarlara Gönül Yolculuğu” projesi ile ilçe halkının  yaşadıkları kentin k&u..

Sultangazi Belediyesi “Manevi Diyarlara Gönül Yolculuğu” projesi ile ilçe halkının  yaşadıkları kentin kültürel ve manevi mekanlarını tanıtmak amacıyla ücretsiz geziler düzenliyor. Sultangazi Belediyesi’ne direk başvuruların yapıldığı  gezi programı ile Sultangazililer, İstanbul’un kültürel ve manevi mekanlarını yakından görme imkanı buluyor.

Sultangazi Belediyesi ilçe halkının İstanbul’un kültürel ve manevi mekanlarını tanıtmak amacıyla harekete geçti. Bu amaçla, “Manevi Diyarlara Gönül Yolculuğu” projesi ile ücretsiz gezi programları düzenlemeye başladı.

Ramazan ayı ile birlikte gezi programlarına ağırlık veren Sultangazi Belediyesi, Manevi Diyarlara Gönül Yolculuğu projesi kapsamında Hırka-ı Şerif Camii,  Eyüp Sultan Camii, Hz. Yuşa Tepesi, Büyük Çamlıca Cami ve birçok mekana gezi programları düzenliyor.

Sultangazi Belediyesi’ne direk başvuruların yapıldığı kültür gezilerinde Sultangazililer, İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını yakından görme imkanı buluyor.

"SEYYAH KADIN PROJESİ"

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği gezi programları bununla sınırlı değil. Sultangazi Belediyesi kadınlara yönelik hayata geçirmeyi amaçladığı  “Seyyah Kadın Projesi” ile ilçede ikamet eden kadınlar için Türkiye’nin farklı coğrafyalarına kültürel geziler düzenlenecek. Bu sayede Sultangazili kadınlar, Türkiye’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

 “HALKIMIZA KÜLTÜREL VE MANEVİ MEKANLARINI TANITMAK İSTİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, dünyanın bir çok ülkesinden insanların, kültürel değerleri görmek için İstanbul'a geldiğine dikkat çekti. Başkan Dursun, “İstanbul genelinde ve ilçemizde yaşayanlar gerek günlük koşuşturmaca, gerekse bilgi eksikliği nedeniyle tarihi ve kültürel mekanları ziyaret oranı istenilen boyutta değil. Sultangazi Belediyesi olarak bu eksikliği gidermek, ilçemiz halkına yaşadıkları kentin kültürel ve manevi mekanlarını tanıtmak amacıyla, gezi programı başlattık” dedi.

Başkan Dursun konuşmasında ayrıca ilçede ikamet eden kadınlar için Türkiye’nin farklı coğrafyalarına kültürel geziler düzenleneceğinin de müjdesini verdi.


Kaynak: Sultangazi Belediyesi










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.