SEDA’DAN BÜYÜK BAŞARI

SEDA’DAN BÜYÜK BAŞARI

Sultangazi Eğitim Destek Akademisi (SEDA), öğrencilerini üniversiteyle buluşturmanın heyecanını yaşıyor. SEDA'nın çatıs..

Sultangazi Eğitim Destek Akademisi (SEDA), öğrencilerini üniversiteyle buluşturmanın heyecanını yaşıyor. SEDA'nın çatısı altında YKS sınavına hazırlanan 357 öğrenci çeşitli üniversitelere yerleşmeye hak kazandı. Bu öğrencilerden 6 tanesi tıp fakültesini kazanarak ilçenin gurur kaynağı oldu.

Sultangazi Eğitim Destek Akademisi (SEDA), lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencileri yalnız bırakmıyor, onlara ücretsiz eğitimler veriyor. SEDA, öğrencilerini üniversiteyle buluşturmanın heyecanını yaşıyor.. Merkezi sınavlara hazırlık kursları sayesinde 357 öğrenci üniversiteye yerleşmeye hak kazandı. İçlerinden 6 öğrenci, tıp fakültesini kazanarak ilçenin gurur kaynağı oldu.

Merkezi sınavlarda SEDA'yı farklı kılan en önemli nokta; her öğrenciye özel başarı programlarını oluşturması ve öğrenci ve aile ilişkilerini de programa dahil etmesi. Öğrenmenin bir amaç değil bir süreç olduğu fikrinden yola çıkan SEDA, her öğrenciye öğrenmeyi öğretiyor ve böylece öğrencinin eline hazır balık vermek yerine ona nasıl balık tutulacağını öğretiyor. SEDA'nın çatısı altında merkezi sınavlara hazırlanan  Sultangazili gençler,  liselere giriş sınavı TEOG ile üniversiteye giriş sınavı YGS’de bir çok başarıyı elde etti. 

2018- 2019 eğitim öğretim yılının başında, SEDA’ya 642 öğrenci başvurdu. Yıl sonunda üniversiteyi kazanan 640 öğrenciden 357 öğrenci önemli başarılar elde ederek üniversiteyi kazandı. 6 öğrenci Tıp’ı, 15 öğrenci hukuku, 6’sı eczacılık diş, 45 öğrenci mimarlık mühendislik,13’ü hemşirelik, 37 öğrenci öğretmenlik ve 236 öğrenci de diğer bölümlere yerleşti. Böylede SEDA, bir kez daha başarısını göstermiş oldu.

SEDA, yeni eğitim öğretim döneminde kadrosunu güçlendirerek Sultangazili gençleri sınava hazırlamaya devam ediyor. 


Kaynak: Sultangazi Belediyesi










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.