Sultangazi Millet Bahçesi Hizmete Hazır

Sultangazi Millet Bahçesi Hizmete Hazır

Sultangazi Şehir Ormanları’nın hemen yanı başına, "Sultangazi Millet Bahçesi" hayata geçirildi. Alibey Barajın..

Sultangazi Şehir Ormanları’nın hemen yanı başına, "Sultangazi Millet Bahçesi" hayata geçirildi. Alibey Barajına sınır olan Zübeyde Hanım ve 75. Yıl mahallelerini kapsayan proje 96 bin metrekare alandan oluşuyor.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyüğü Atatürk Havalimanı arazisi olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerine kurulacağını açıkladığı “Millet Bahçeleri”nden biri de Sultangazi’de hayata geçirildi. 

Sultangazi Belediyesi’nin Alibey Havzası’nda yaptığı Sultangazi Şehir Ormanları’nın hemen yanı başına, "Sultangazi Millet Bahçesi" yapıldı. Alibey Barajına sınır olan Zübeyde Hanım ve 75. Yıl mahallelerini kapsayan proje 96 bin metrekare alandan oluşuyor.

Sultangazi Belediyesi işbirliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sultangazi Millet Bahçesi'nde 77.500 metrekare yeşil alan bulunurken, 18 bin 500 metrekare üzerine sosyal donatı alanları kuruldu. Ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında 2 bin ağaç, 25 bin çalı dikimi gerçekleştirildi. 

Sultangazi Millet Bahçesi'nin farklı noktalarında 3 ayrı oyun grubu yer alırken, fitness, halı saha ve basketbol sahaları da bulunuyor. Bu alanda ayrıca 640 metrekare alan üzerine kurulu kafeterya, mescit ve otopark yer alıyor.


Kaynak: Sultangazi Belediyesi










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.