Sultangazi’de İlk İftar Şehit Aileleri ve Gazilerle Yapıldı

Sultangazi’de İlk İftar Şehit Aileleri ve Gazilerle Yapıldı

Ramazan ayının ilk iftarında Sultangazi’de ikamet eden şehit aileleri  ve gaziler  biraraya geldi. Hoca Ahmet Yesevi Kü..

Ramazan ayının ilk iftarında Sultangazi’de ikamet eden şehit aileleri  ve gaziler  biraraya geldi. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Bizler de, tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Sultangazi Belediyesi ile İlçe Kaymakamlığı düzenlediği iftar programında şehit aileleri  ve gaziler  biraraya geldi. 

Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar ile ilçe protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İftarın ardından konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Dursun,  Ramazan ayının manevi önemine dikkat çekti. Başkan Dursun,  “Birlik, bereket, dayanışma ve yardımlaşmanın vücut bulduğu, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu kutlu zaman dilimi, aynı sofrayı, aynı manevi hissiyatı paylaşarak, kardeşlik ikliminin tesisine vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİNE KARARLILIKLA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Üzerinde yaşadığımız topraklar, şehit ve gazi olan tüm kahramanların bugünkü nesillere armağanı olduğunu ifade eden Başkan Dursun, şunları söyledi:

“Onlar, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır. Bu yüksek manevi ruh ve milli şuur, milletimizin ve ordumuzun tarih boyunca güçlü orduları dize getirmesini mümkün kılmıştır. Genç, yaşlı ülkenin her köşesinden gelerek milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan kahramanlarımızın sayesinde bu güzel vatanda toprağı üzerinde varlığımızı sürdürüyoruz. Milletimiz; şehitlerinin ve gazilerinin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bizler de, tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.”

“ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ  DAİMA GÖNÜLLERİMİZDE VE DUALARIMIZDALAR”

Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar Ramazan ayının huzur, esenlik ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunarak konuşmasına başladı. Şehitlik ve gazilik hiçbir değerle ölçülmeyecek kutsal  bir makam olduğuna işaret eden Kalkar, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz; birliğimizin, vatan sevgimizin ve bağımsızlığımızın simgeleri olarak daima gönüllerimizde ve dualarımızdadırlar. Aziz şehitlerimizi ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 


Kaynak: Sultangazi Belediyesi














HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.