Sultangazi'ye 2 Kapalı Spor Salonu Yapılıyor

Sultangazi'ye 2 Kapalı Spor Salonu Yapılıyor

Sultangazi Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına spor salonları yapmak için harekete geçti. Sultangazi Belediyesi, İst..

Sultangazi Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına spor salonları yapmak için harekete geçti. Sultangazi Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ilk etapta Esentepe ve Habibler mahallerine kapalı spor salonu yapılıyor. 

Sultangazi Belediyesi; her türlü kötü alışkanlıklardan uzak ve sağlıklı nesillerin ancak spor yaparak yetişebileceğinden hareketle, ilçeye yeni spor salonları kazandırmak için çalışmalarına başladı. 

Sultangazi Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına spor salonları yapmayı hedeflerken, özellikle okul bahçelerine yapılan spor salonları ile beden eğitimi derslerinin modern ve tam donanımlı ortamlarda yapılması sağlanacak. Bu salonlar okul saatleri dışında mahalle sakinlerine açık hale getirilecek. Konusunda uzman eğitimciler eşliğinde kadın ve erkeklere yönelik spor etkinlikleri düzenlenecek. 

Sultangazi Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ilk etapta Esentepe ve Habibler mahallerine kapalı spor salonu yapılacak. Esentepe Mahallesi'nde Sultangazi İlkokulu ve Ortaokulu bahçesine, Habibler Mahallesi'nde ise Hacı Ayşe Ateş Anadolu Lisesi ve Hasan Celal Güzel Anadolu Lisesi arasında kapalı spor salonu yapılıyor. Toplam 610 metrekare toplam inşaat alanı olacak tesislerde, spor salonu, çok amaçlı salon, öğretmen odası,soyunma odaları, duşlar, WC'ler yer alacak. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, spor bir medeniyet göstergesi olduğuna dikkat çekerek, “Spor toplumsal eğitim vasıtasıdır. Ülkemizde sporun gelişmesinde ve uluslararası başarılarımızda  spora yönelik yatırımlar önemlidir. Bu bilinçle hareket ederek halkımızın, çocuklarımızın  ve gençliğimizin spor yapmasını sağlayacak tesislerin yapımını önemsiyoruz" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ilçenin farklı noktalarına spor salonlarının yapılacağına dikkat çeken Başkan Dursun, "İlk etapta 2 yere spor salonu yapıyoruz. İleri ki tarihlerde ilçenin farklı noktalarına kapalı spor salonları yapacağız. Öte yandan tüm park ve yeşil alan çalışmalarında da açık hava spor alanları oluşturacağız" dedi. 


Kaynak: Sultangazi Belediyesi








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.