Adaları Adalar Halkı Yönetsin Adalar Belediyesini Adalar Halkı Denetlesin

Adaları Adalar Halkı Yönetsin Adalar Belediyesini Adalar Halkı Denetlesin

Bugün Belediye toplantı salonunda düzenlenen esnaf toplantılarının ikincisinde Heybeliada, Burgazadası ve Kınalıda esnafının, şika..

Bugün Belediye toplantı salonunda düzenlenen esnaf toplantılarının ikincisinde Heybeliada, Burgazadası ve Kınalıda esnafının, şikayet, öneri ve istekleri dinlendi. 

Belediye Başkanımız Erdem GÜL tarafından yönetilen toplantıya Başkan Yardımcısı M. Dündar TIRAŞ, Meclis Üyelerinden Metin ÖNAL, Fatma BUCAK, Nesrin KARANFİL ve Engin ÇELİK  eşlik etti.

Toplantıda,  Adalar’daki tuvaletlerin yetersizliği, bisikletler ya da akülü araçlar ile çarşıya girilmesinin yarattığı düzensizlik, zincir marketlerin küçük esnafa verdiği zararlar, anakaradan adalara geliş-gidiş sefer saatleri ile ilgili şikayetler öne çıktı. Her adanın ayrı ayrı tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı çalışmaların yapılmasını talep eden esnaf,  ruhsatına aykırı malzeme satışı yapılmasının engellenmesini ve aykırı davrananlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını da istedi.

Toplantı sonunda “asla insanlara kötü davranan bir belediye olmayacağız” şeklinde başlayan Başkan Erdem GÜL “çöp, tuvalet, temizlik vs. gibi sorunlar en acil sorunlarımız, bunları çözmemiz gerekir. Bizler Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri olarak belediye işlerini yönetelim ama birde her adadan kurullar oluşturalım. Birbirimizi denetleyelim. Sürekli iletişim içinde olalım. Örneğin, her adadan 10’ar kişilik bir temsil kurulu olsun, böyle başlayalım. Bu grupların içinde öğretmenler, gençler, bisikletçiler, balıkçılar, esnaf hangi konular ile ilgili kim varsa hepimiz bir araya gelelim daha çok konuşalım.  Çarşı olarak tanımlanan cadde ve sokaklarda trafik olmaması gerekir. Bu bir genel anlayış, trafik niye olsun ki? Ada bir yaya bölgesidir ve yürüyüşü daha çok öne çıkarmamız, böyle bakmamız gerekir. Yaya bölgesi olan bir yerde yayaya öncelik vermeliyiz. Yani bütün pozitif ayrımcılık yayanın rahat etmesi için kullanılmalı. Bu konuda biz kurum olarak dikkatli davranalım ama siz de müdahilsiniz bu konuya. Girmemesi için ek önlem almamız gerekir mi gerekmez mi bilmem ama 4 adada çarşı dediğimiz bölgelerde mümkün olduğu kadar trafik olmayacak.


Kaynak:Adalar Belediyesi


































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.