AKP Sarıyeri kazanacakmış,Hadi canım sende

AKP Sarıyeri kazanacakmış,Hadi canım sende

2014 yerel seçimlerinde son tahminleri Andy-Ar açıkladı“AK Parti Sarıyer’i kesin alacak” dedi.

Konsensüs Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar ve Genar Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş Habertürk ekranlarında yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programında son anketlerini mercek altına aldılar. Araştırma şirketleri özellikle Sarıyer ile ilgili çok önemli tespitlerde bulundular.

AK Parti Sarıyer’i kesin alacak

Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar, 2009’da AK Parti’den CHP’ye geçen bazı belediyelerin yeniden AK Parti’ye geçebileceğini söyledi. Acar, Maltepe ve Kartal yüksek ihtimalle AK Parti’ye geçecek ama Sarıyer’in AK Parti’ye geçmesi kesin gibi görünüyor. Şuan itibariyle yapılan araştırmalarda Sarıyer AK Parti’de diyebiliriz” dedi.

CHP’liler Sarıgül’ü istiyor

İstanbul adayıyla ilgili de CHP'lilerin Belediye Başkan adayı olarak görmek istediği ismin Mustafa Sarıgül olduğunu ifade eden Acar, "Sarıgül'ün oyu yüzde 40'lar civarında. Gürsel Tekin'in adaylığıyla ilgili yapılan araştırmalarda yüzde 1 gibi bir beklenti olduğunu gördük. Bunu çok açık söylüyorum. Şu anda CHP tabanı yüzde 40 gibi bir kesim Mustafa Sarıgül'ü bekliyor" dedi.

.

2009 yılı yerel seçimlerinde CHP, Sarıyer İlçe Belediye Başkanlığını 6 bin oyla kazandı. CHP'nin oy oranı yüzde 37,5 olurken, AKP'nin oyu yüzde 31,8 oldu. Şişli İlçesine bağlı Ayazağa'da ise AKP'nin oyu 12 bin iken CHP'nin oyu 3 binde kalmıştı. 47 bin nüfuslu bu bölgeyi, demografik yapısı itibariyle AK Partiye daha yakın bir seçmen kitlesi barındırdığı söyleniyor. Sarıyer’e bağlayarak seçimde önemli bir avantaj sağlayacaklarını düşünen Ak Parti. Kişisel oyları 30 binden fazla olan Cengiz Alp gerçeğini unutmuşa benziyor.

.

DR.CENĞİZ ALP İLE SEÇİM RAHAT ALINIR

Yandaş basın ve sosyal medya Sarıyer belediyesini kötülemeye başlamasıyla ve büyük şehir belediyesinin Sarıyer’e hizmet etmemesi nedeniyle. Etrafta söylentiler yayan Ak Parti medyası, Kamuoyu yoklamalarında AK Partinin Sarıyer’i kazanacağı vurgulanırken, CHP’nin Sarıyer’deki önemli ismi Cengiz ALP,   faktörü göz ardı ediliyor. Gazetemiz istihbarat servisi ve bir, çok kamuoyu şirketinin yaptığı araştırmaya göre Dr. Cengiz ALP’ in CHP’den aday olması halinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sarıyer’i rahat kazanacağı vurgulanıyor.

.

Sarıyerlilerin tanıdığı sevdiği isim olan Dr Cengiz ALP ‘in 20-30 bin arası kişisel,  oyunun olduğu ifade ediliyor. AK parti Sarıyer mevcut belediye başkanı Şükrü GENÇ’ e göre hesap yaparken, Cengiz Alp gerçeğini göz ardı ederek, büyük bir hezimetin kapısını da açmış olacak.

.

Sarıyer’in tüm mahallelerinin tanıdığı, yardımseverliği ile tanınan Dr. Cengiz ALP, tecrübesi ve siyasi birikimi ile de takdir topluyor. Yerel yönetimler ve belediyecilik konusunda yüzlerce projesi olan Cengiz Alp ’ i Sarıyerlileri takdir ederken CHP genel merkezinin bu sefer yanlış yapmayarak Cengiz Alp’ i aday göstermesini istiyor

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.