'Cezayir Menekşesi' Mersin'de

'Cezayir Menekşesi' Mersin'de

Tangolar'Dan flamenko dokunuşlarına birbirinden farklı türleri harmanlayan Souad Massi, çarşamba günü Mersin'de sahne alacak.

Arapça, Fransızca, İngilizce ve Berberice şarkılar yazıp söyleyen, gitarı ve şarkı yazarı kimliğiyle Cezayir’de rock ile başladığı kariyerine tangolar, Flamenko dokunuşları ve Afrika müziklerine kadar birbirinden farklı türleri birleştirerek devam eden Souad Massi, çarşamba günü Mersin Kültür Merkezi’nde vereceği konserle sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Massi, müzik kariyerine 1989 yılında başladı. Geleneksel müzikleri, folk ve rock ile buluşturduğu özgün tarzıyla dünya müziği arenasında en önemli şarkı yazarı kadın şarkıcılar arasında yer alan Massi, çıkışını 2002 yılında BBC ödüllerini topladığı ve büyük ilgi gördüğü ‘Raoui (Hikayeci)’ albümünden beri sürdürüyor.

Politik içerikli müzik yapması nedeniyle Cezayir’de fazla barınamayan Massi Fransa’ya gitti. Ağırlıklı olarak Arapça ve Fransızca müzik yapmakla birlikte İngilizce ve Berberice şarkılar da söylüyor.

Özellikle eleştirmenlerin öve öve bitiremediği ‘Deb( Kalbi Kırık)’ albümüyle bir dünya yıldızı haline gelen Souad Massi, şarkılarıyla sosyal mesajlar da veriyor.

Magrep’in Tracy Chapman’ı olarak atıfta bulunulan; Cezayir’den ulusal arenaya çıkan, folk müziğinden aldığı ilhamla ve gitarıyla çağdaş dünya müziği yıldızı olarak yükselen Massi, Avrupa turnesi kapsamında Mersin’de sevenleriyle buluşuyor.

2010’da başladığı turnesine Fransa’da devam eden sanatçı, 2011’den beri tüm dünyayı şarkılarıyla gezmeye devam ediyor. Sanatçı Ürdün’den, Filistin’e, Lübnan’a kadar Ortadoğu, Arap ülkeleri ve Avrupa ülkelerinde konserler veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.