Elazığ 6. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali Galası coşku ile kutlandı

Elazığ 6. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali Galası coşku ile kutlandı

Elazığ’da gerçekleştirilen '6.Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin galası renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ’da gerçekleştirilen '6.Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin galası renkli görüntülere sahne oldu. Elazığ Sinema Derneği'nin organize ettiği, Nurettin Ardıçoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen galaya Yeşimçam’ın ünlü simaları katılırken, Türkan Şoray’ın 'Cemo' filmi geceye damga vurdu.

Çayda Çıra Onur Ödülü'ne layık görülen sinema sanatçısı Aytaç Arman ve Türkan Şoray'a ödüllerini AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık verirken, Çayda Çıra Film Festivali Özel Ödülü'ne layık görülen Oktay Kaynarca ise ödülünü, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’ndan aldı.

Ortay Kaynarca, Reyhanlı'daki olayların kendilerini üzdüğünü ve bu gecede çok şey paylaştıklarını kaydetti. Yaşadıkları hüzünlerin memlekete taşınmayacağını kaydeden Kaynarca, “Allah bizi inşallah savaşlar ile sınamaz.” dedi. Anneler gününe de değinen Kaynarca, “Dokunduğunuz her yerde annenizin izi var, anneler gününüz kutlu olsun.” diye konuştu.

Türkan Şoray ise ödülünü alırken, Elazığ'ın kendi yaşantısında çok ayrı bir yeri olduğunu belirtti. Yıllar öncesinden Elazığlılarla yarım kalan buluşmasını tamamlama düşüncesiyle geldiğini belirten Şoray, burada olmanın çok önemli olduğunu, inanılmaz duygu yoğunluyu içerisinde olduğunu ifade etti.

Bu coğrafyanın güzelliğini resmettikleri Cemo filminde bir ay süresince tüm Elazığlılarla kaynaşarak çok güzel günler geçirdiğini belirten Şoray, “Bu şehir ile hep gönül bağım var, fakat Cemo filmi güzel bitmedi, Harput bölgesinde çok büyük bir kaza geçirdim ve ölümden döndüm. O günler içerisinde sevgili Elazığlılar, benim içinde bulunduğum o kötü durumumu yüreklerinde hissettiler, hep yanımda oldular." dedi. Cemo filminin çekildiği yerleri gezerek anılarını tazeleyeceği için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Şoray, Elazığ'da böyle güzel bir festival düzenlenmesinin, kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Programa; Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile AK Parti Elazığ milletvekilleri Faruk Septioğlu, Şuay Alpay, Sermin Balık ile sanatçılar Suna Yıldızoğlu, Mahmut Cevher ve Tuğrul Mete ile çok sayıda davetli katıldı. Gece, ödül alan oyuncuların sinevizyon gösterisi ve kısa tanıtımları yanında, Cemo filminin gösterimi ile sona erdi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.