Türkan Şoray 41 Yıl Sonra Elazığ'da

Türkan Şoray 41 Yıl Sonra Elazığ'da

ELAZIĞ, 6'ncı Çayda Çıra Film Festivali kapsamında 'Türk Sinemasının Sultanı' Türkan Şoray'ı ağırladı. 'Cemo' filminin çekimleri için en son 41 yıl ön...

ELAZIĞ, 6'ncı Çayda Çıra Film Festivali kapsamında 'Türk Sinemasının Sultanı' Türkan Şoray'ı ağırladı. 'Cemo' filminin çekimleri için en son 41 yıl önce kente geldiğini söyleyen Şoray, "Harput’ta film çekimi sırasında attan düşüp ölümden dönmüştüm" dedi.

Elazığ Sinema Derneği tarafından düzenlenen 6'ncı Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali'nin Nurettin Ardıçoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki galasına, sinema sanatçıları Türkan Şoray, Aytaç Arman, Oktay Kaynarca, Suna Yıldızoğlu, Tuğrul Mete ve Mahmut Cevher ile Ak Parti Elazığ milletvekilleri Sermin Balık, Faruk Septioğlu, Şuay Alpay, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve BDP İl Başkanı Turan Çelik katıldı.

Çayda Çıra Özel Ödülü'ne layık görülen oyuncu Oktay Kaynarca'ya ödülünü Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Onur Ödülü'ne layık görülen Türkan Şoray ve Aytaç Arman'a ödüllerini ise Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Televizyon Genel Müdürlüğü Temsilcisi Dilek Mescigil verdi.

'ELAZIĞLILAR HEP YANIMDA OLDU'

Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, en son 41 yıl önce geldiği Elazığ'ın kendi yaşantısında çok ayrı bir yeri olduğunu belirtti. Şoray, "Bu coğrafyanın güzelliğini resmettiğimiz Cemo filminde, bir ay süresince tüm Elazığlılarla kaynaşarak çok güzel günler geçirmiştim. Maalesef hoş bitmedi, başka türlü ayrılmak isterdim ama çok büyük bir kaza geçirdim. Harput’ta film çekimi sırasında attan düşüp ölümden dönmüştüm. O günler içinde sevgili Elazığlılar benim o kötü durumumu, yüreklerinde hissettiler, hep yanımda oldular" dedi.

Ödül alan oyuncuların sinevizyonda kısa tanıtımlarının yapıldığı gala, Cemo filminin gösterimi ile sona erdi.

ŞG(GG/CK)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.