ETİK KENTSEL DÖNÜŞÜM PLATFORMU

ETİK KENTSEL DÖNÜŞÜM PLATFORMU

İnsanlar özgür olmalı, yapılar değil temel ilkesiyle alanında önemli bir yer edinerek marka haline gelen Etik Kentsel Dönüşüm Plarformu, çözüm odaklı çalışmalarıyla bölgemizdeki tek adres olarak biliniyor. Vatandaş lehine, projeleri hızlı bir şekilde kaza

 Etik Dönüşüm Platformu,  25 kişilik uzman ekipmanlarıyla teknolojinin son cihazlarını kullanarak anında, birkaç yerde hizmet verme imkanı da sunabiliyor.


Bakanlığın ilk sertifika yetki belgesi verdiği firmalar arasında yer alan Etik aynı şekilde Türkiye’de  ilk yapı Denetim yetkisini de alan firma özelliğini taşıyor. Firmanın Genel Koordinatörü Zeynep Emir, Etik Kentsel Dönüşüm Platformu’nun  çalışma alanlarını ve yaptıklarını gazetemize değerlendirirken yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır çözüm odaklı, bire bir takiple yaptığımız titiz çalışmalar müşteri memnuniyetini de berberinde getiriyor dedi. Türkiye’nin önde gelen tanınmış firmalarının adresi olduklarına değinen Zeynep Emir,  Ada bazında çalışmalar yaptıklarına ifade ederek, amacımız değişen ve hızla gelişen Kağıthane’ye de katkı sağlamaktır vurgusunu yaptı.


BU YASADAN HERKES FAYDALANMALI
Etik’in Genel Koordinatörü Zeynep Emir, Kentsel Dönüşüm yasasının vatandaşlarımızın geleceklerinin ve özgür yaşamlarının garantisi olduğunu ve evi, binası riskli olan herkesin bu yeni yasadan faydalanması gerektiğini söyledi. Bir kişinin müracat etmesinin yeterli olduğuna değinen Zeynep Emir, diğer mülk sahiplerinden müracat etmelerine gerek yoktur dedi. 6306 sayılı Kanunun tüm  yetkileri yerine getirdiklerini ifade eden Emir, bu yüzden Türkiye’nin seçkin firmalarının kendilerini tercih ettiğini söyledi. Türkiye’de Kentsel Dönüşüm alanında tecrübe, birikim, deneyimli profosyonelbranşında isim yapmış kariyer sahibi bir kadroyla mükemmel bir ekip oluşturduklarını vurgulayan Genel Koordinatör Zeynep Emir, müşterilerimize Hukuksal sorunlar için danışmanlık hizmetleri de veriyoruz diyor.
İLK YAPI DENETİM YETKİSİ ALAN FİRMAYIZ
Çözüm Odaklı Birikimli ve deneyimli uzman kadrosu, güvenilirliği Brokraside  hızlı aşama ve tanınırlılığı ile Türkiye’nin Kentsel Dönüşümde ilklerinden olan Etik Kentsel Dönüşüm Platformu, yapı denetim yetkisini de ilk alan firma ünvanını taşıyor. A sınıfı sertifika sahibi olan firma Hukuksal Danışmanlık hizmetleriyle de vatandaşların çözülmesi güç gibi görünen sorunlarını da çözerek önünü açıyor.
SON TEKNOLOJİK LABARATUAR
Laboratuar hizmetlerinde teknolojinin en son ürünlerini kullanan Etik Kentsel Dönüşüm Platformu, aynı anda birkaç bölgede hizmet vererek hızlı bir şekilde sonuçlandıra biliyor. Hem uzman Laboratuar ekibi hem de modern Çağın son cihaz ve edavatını  kullanan firma, müşteri memnuniyetini hızlandırılmış çalışmalarla kazanıyor. Çok sayıda röntgen, Karot cihazı olan Laboratuarda işler çok rahat ve hızlı bir şekilde halledilebiliyor.
ETİK KENTSEL DÖNÜŞÜM PLATFORMU NELER YAPIYOR ?
Deprem Risk raporunun hazırlanması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onaylatılması.
Bina için ortak karar protokolünün hazırlanması, Kentsel dönüşüm işlemleri süresince ihtiyacınız olan tüm sözleşmelerin hazırlanması, malikler arası, inşaat şirketi, vs. Kentsel dönüşüm konusu uzmanı Şehir Plancısı Sn. Rasim ACAR tarafından konu hakkında kira, hukuki bilgilendirme, sistemin işleyişi konularında bilgilendirme yapılması, bina yönetimleri ve kat maliklerine istendiğinde Etik Yapı Denetim A. Ş. şirketinin toplantı ve seminer sınıflarında  seminer verilmesi.
Kentsel dönüşüm projelerinin uygulama aşamasının ilk ve en önemli aşaması bölgede var olan taşınmazların bedel takdiri yapılmasıdır. Mevcut yasal düzenlemeler ( 6306 sayılı kanun ve Yönetmelikleri ) kapsamında değerleme işlemleri Sermaye Piyasası Kurulundan lisanslı değerleme uzmanlarına, taşınmaz geliştirme konusunda yüksek lisans veya doktora yapmış olan uzmanlara yaptırılır. Bu uzmanlar, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından oluşturulan değerleme standartlarını esas alarak raporlarını düzenler. (Konun uzmanı değerleme firması Adres Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A. Ş.)
Yeriniz ile ilgili imar mevzuatına göre yeni yapılacak binanın DERİNDAĞ PROJE ŞİRKETİMİZDEN    Mim. Selman VAİZOĞLU yönetimindeki mimarlar tarafından etüt çalışmalarının yapılıp yeni binanın ne büyüklükte, toplam kaç m2, kaç katlı, ne kadar daire yada dükkan yapılabileceğinin irdelenerek bina yönetimine bir rapor halinde sunulması işlemi. Binanızın yeniden yapılması yada güçlendirilmesi durumunda proje çizimi, ruhsat takibi, müşavirlik, metraj, keşif, ihale dosyası hazırlanması, yapı denetim hizmetlerinin verilmesi. Binanın inşaatı devam ederken kat irtifakının kurulması, inşaat bittikten sonra iskanının alınması işlemleri gerçekleştirilmektedir. 
RİSKLİ YAPI TESPİT RAPORU
Kentsel Dönüşüm Kanunundan yararlanmak için Binanız için Bakanlıkça lisanslandırılmış şirketimize başvurarak binanız için Deprem Risk Raporu hazırlatmanız yeterlidir. Deprem Risk Raporu alabilmeniz için bir binadan bir kişinin başvuruda bulunması kanunen yeterli olup Bina Ortak Kararına gerek bulunmamaktadır. Bakanlıkça Lisanslandırılmış Kuruluş olmayan şirketlerce hazırlanmış Deprem Risk Raporunun hiçbir geçerliliği yoktur.
DEPREM RİSK RAPOR
ÖNCESİ YAPILACAK
İŞLEMLER
İlgili belediye veya tapu müdürlüğüne başvurarak binaya ait statik ve veya mimari proje temin edilir.
Söz konusu projelere ulaşılamadığı takdirde mevcut binanın rölevesi teknik elemanlarımız tarafından çıkarılır.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış şirketimize,  dilekçe, Tapu, Daire tapusu yoksa hisseli arsa tapusu, Nüfus cüzdanı fotokopisi, Tapudan kat maliklerini ve arsa oranlarını belirten bağımsız bölüm listesi belgesi ile başvuru gerçekleştirilir.
 ETİK YAPI DENETİM
A.Ş’NİN DEPREM RİSK RAPORU İÇİN YAPACAĞI
İŞ VE İŞLEMLER
Binanın yerinde incelenmesi, proje ile binanın karşılaştırılması.
Binada proje yok ise Taşıyıcı sistem  rölevesinin çıkarılması Her kattan karot alınmak suretiyle beton kalitesinin belirlenmesi Tüm katlardaki Kolon ve kirişlerin sıyrılarak mevcut demirin sayısı, kalınlığı, pas durumu ve etriye aralıklarının tespitinin yapılması, röntgen cihazı ile kolon ve kirişlerin filmlerinin çekilmesi.
Sondajlı ve Sismik zemin etüt raporunun hazırlanması.
Yukarda sayılan iş ve işlemler sonucu çıkan bilgi ve verilerin bilgisayara işlenerek Bina Deprem performansının çıkarılması.
Bilgisayarın verdiği sonuçlara göre Bakanlığın istediği format ve standartlarda bina deprem risk raporunun hazırlanması.
KENTSEL DÖNÜŞÜM
ADIMLARI


Kentsel Dönüşüm Adımları aşağıdaki gibi sıralanmaktadır: Proje temini için belediyeye başvurulur (Mimari ve Statik Projeler)
Deprem Risk raporu için Lisanslı kuruluşa başvuru yapılır.
Lisanslı kuruluş Deprem Risk Raporunu hazırlar.
Hazırlanan raporun sonunda bina riskli yapı olarak değerlendirilmiş ise hazırlanan rapor lisanslı kuruluş tarafından İl Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne verilir.
Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü hazırlanan raporu inceleyip onayladıktan sonra tapuya yazı yazar.
Kat malikleri en az 2/3 çoğunlukla ortak karar protokolü hazırlar.
Bina ortak karar protokolü Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğüne sunulur.
Kentsel dönüşüm için KREDİ ya da KİRA YARDIMI’NDAN biri için başvuru yapılır.
İnşaat yapımı ile ilgili Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü’ne başvurularak Muafiyet Yazısı alınır. Binanın inşaatı için müteahhit firma ile anlaşma yapılır.
Binanın inşaatı için tüm projeler hazırlanır belediyeye ruhsat başvurusu yapılır.
İnşaatın tamamlanmasından sonra belediyeye İSKAN için başvurulur.
PROJELENDİRME
HİZMETLERİ
Yıkılıp yeniden inşa edilecek binaların mimari, statik, elektrik, mekanik, ruhsat - uygulama projeleri ile zemin etüd raporunun hazırlanması ve belediyeden ruhsatının alınması. Güçlendirme yapılacak binaların güçlendirme projelerinin hazırlanması ve belediyeden ruhsatının alınması. Binaların yeniden yapım ve güçlendirme uygulaması için metraj, keşif, ihale belgelerinin hazırlanması inşaatı sırasında proje müşavirlik, kontrollük hizmetlerinin verilmesi. Bina inşaatı projesine uygun olarak tamamlandıktan sonra belediyeden bina için İskan Belgesinin alınması.
Adres: Talatpaşa Cad. Duru Sok. No: 1 Kat:5 Gültepe / Levent Kağıthane, İstanbul 34410, Türkiye
Tel: +90 212 282 67 99

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.