Gaziosmanpaşalı hanımlardan sergi

Gaziosmanpaşalı hanımlardan sergi

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası’nın geleneksel olarak sürdürdüğü El Sanatları Kursları’na katılan kursiyerler, hazırladıkları eserleri Gaziosmanpaşa Meydanı’nda sergilemeye başladı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası Koordinasyon Merkezi’nin ev hanımlarına yönelik düzenlediği El Sanatları Sergisi, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda açıldı. İki ayrı dönemde 26 branşta 2000 kursiyeri eğiterek İstanbul’un en büyük kurs organizasyonlarının başında gelen El Sanatları Kursu’nda yapılan eserlerin yer aldığı sergide, bu dönem mezun olan hanımların hazırladığı resim, mefruşat, ahşap boyama, iğne oyası, makine nakışı, ev dekorasyonu, ebru, tel kırma, takı tasarımı, porselen boyama, kırk yama, dantel anglez, rölyef ve kasnakta tığ boncuk gibi yaklaşık 2.000 eser alıyor.

 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, 26 dalda sekiz yıldan bu yana sürdürülen kurslarla hanımlarımızın  tüm dünyanın hayranlıkla izlediği  Türk El Sanatları’nın en nadide örneklerini ortaya çıkardıklarını belirterek, “Kursiyerlerimiz her geçen yıl daha güzel eserler sunuyor. Burada emeği geçen kursiyerlerimizi, öğretmenlerimizi kutluyorum, şükranlarımı sunuyorum. Belediyenin yaptığı bu etkinliklerin daha da güzelleşmesi için elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz. Kurs gören ev hanımlarının sayısı arttıkça bu ilçe daha da gelişecektir” dedi.

 

Sergi daha ilk günden büyük ilgi görürken, 22 Haziran tarihine kadar Gaziosmanpaşa Meydanı’nda sergilenmeye devam edecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.