"Güvenlik herkes için lazım"

"Güvenlik herkes için lazım"

Fatih Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ‘’Huzur Toplantısı’’ 20 Kasım Çarşamba Günü (bugün) yapıldı.

 Huzur Toplantısı Fatih İlçesi’nde bulunan Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Toplantıya,  Fatih İlçe Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih İlçe 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Burak Aktaş, çok sayıda mahalle muhtarı ve çevre okulların öğretmenleri katıldı.

Huzur Toplantısı’nda halkın güvenlik sorunları ve bu sorunlarının çözüm önerileri konuşuldu. Konuya ilişkin, emniyet teşkilatıyla birlikte halka da büyük görev düştüğünün altı çizildi.

 

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan tüm etkinlik ve projeler ‘Ben de Sorumluyum’ sloganıyla yürütülecek. Bu etkinlik ve projelerin,  güvenlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek projeler üreterek Fatih’teki toplum destekli güvenlik paylaşımını arttırmayı amaçladığı belirtildi.

 

Toplantının açılış konuşmasını Fatih İlçe 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Burak Aktaş gerçekleştirdi.

 

‘’Güvenlik sadece polisle sağlanamaz’’

 

Konuşmasında güvenliğin sadece polisin çabasıyla sağlanamayacağının altını çizen Akbaş, bu süreci halkın da desteklemesi gerektiğine değindi.

Güvenlikle ilgili sorunların gelişmişlikle birlikte geldiğini belirten Akbaş; ‘’Güvenlik yalnızca polisin çalışmalarıyla sürdürülebilecek bir durum değil. Güvenlik herkes için lazım. Ancak muhakkak herkesin sorumluluk paylaştığı bir olgudur. Halkın desteğinin teşkilatımızın arkasında olması lazım‘’ şeklinde konuştu.

 

Toplantı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in konuşmasıyla devam etti.

 

‘’Suç işleyenlere müsaade etmeyeceğiz’’

 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, konuşmasında İstanbul’un ve Fatih İlçesi’nin sıradan bir yer olmadığını, İstanbul’un marka değeri taşıyan bir şehir olduğunu vurguladı.

İstanbul’un geçtiğimiz yıllara kıyasla şu an asayiş bakımından ileri bir seviyede olduğunu ifade eden Demir; ‘’Parklara güvenlik sıkıntısı nedeniyle normal vatandaş gidemiyordu. Parklar aydınlatıldı. Park sayısı çok azdı, çoğaltıldı. Evlere hırsızlık vardı. Bu nedenle çıkmaz sokaklara kadar aydınlatılan tek İlçe Fatih’ti. Okul etrafında uyuşturucu satışı vardı. Bütün liselerin önüne kamera koyuldu. Surlarda sıkıntı vardı. Emniyete araç verildi, mobil zabıtalar artırıldı. Çalışmalarımız devam edecek. Halkın da desteğiyle İstanbul’a karşı suç işleyenlere müsaade etmeyeceğiz’’ şeklinde konuştu.

 

Toplantı Fatih İlçe Kaymakamı Ahmet Ümit’in konuşmasıyla son buldu.

 

‘’Suç sadece polisle engellenemez’’


Fatih İlçesi Kaymakamı Ahmet Ümit güvenlik sorununa insanların bulunduğu her yerde rastlanacağına dikkat çekti. Öte yandan toplantının esas amacının sorunların tespiti olduğunu ifade etti. Polisin ve jandarmanın güvenliğin en önemli unsurlarından olduğunun altını çizen Ümit, ‘’Suç sadece polisle engellenemez’’ dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.