Haberlerini izinsiz yayınlayanlar yanacak

Haberlerini izinsiz yayınlayanlar yanacak

Cihan, DHA, İHA, AA, Haberler.com haberlerini, Fotoğraflarını abone olmadan kaynak gösterilse bile yayınlayan internet sitelerine büyük cezalar veriliyor.

Ajans haberlerini abone olmadan izinsiz kullanan birçok internet sitesinin yöneticisine, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet suçundan 1'er yıl hapis ve beş ve onbin TL tutarında cezalar verildi.

 

Ajans haberlerini kullananları ihbar edenlere ajans tarafından ödüllendiriliyor.

 

Özellikle yerel medyanın gözdesi haberler.com haberlerini,Fotoğraflarını kullanan haber sitelerine ceza yağıyor.

 

Yeni Basın Kanunu'nun İlgili Hükümleri:

 

MADDE 24. - Bir süreli yayında yayımlanmış haber, yazı ve resimleri kaynak göstermeksizin yeniden yayımlayanlar beş milyar liradan on milyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar.

 

Bu eserleri, yeniden yayım hakkı saklı tutulmuş olmasına rağmen, süreli yayın sahibinin izni olmadan yeniden yayımlayanlar yirmi milyar liradan kırk milyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar."

 

Ayrıca Basın Kanunu'nun 27. maddesi ile "Basılmış eserler yoluyla işlenen veya bu Kanunda öngörülen diğer suçlara ilişkin davalar acele işlerden sayılır" hükmü getirilmiştir.


Ajans haberlerini kullananlar sitelerinin ana girişine, Abone oldukları ajansı yazmak zorundadır. İzinsiz kullananları ihbar etmek için bir e.posta ile kullanılan haber ,fotoğraf ile birlikte Ajaansa ulaşmak yeterlidir.Gerçek isminizi belirtmek zorumlulugunuz yok.

 

İstanbul Ses Gazetesi İhlas haber Ajansı (İHA) İstanbul Haberlerine 1 Yıldır Abonedir. Ajanslarda gelen günlük haberleri Ajans İsmini belirterek yayınlamaktadır.


İstanbul Ses Gazetesi'nin İhlas haber ajansına her ay ödediği,  Aralık Faturası.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.