Hakkarili Gençler İstanbul’da!

Hakkarili Gençler İstanbul’da!

Beşiktaş Belediyesi, Hakkarili öğrencileri 2 gün boyunca İstanbul’da ağırladı.

 Beşiktaş Belediyesi ile Hakkari Gençlik ve Spor Kulübü’nün ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında Hakkari'den bir grup öğrenci İstanbul'u gezmeye geldi.


Kardeş Belediyemizden Misafirlerimiz Var!


Proje kapsamında İstanbul’a hiç gitmemiş 41 kız ve erkek öğrenci tespit edildi. Proje Koordinatörü Mikail Karadeniz ile birlikte İstanbul’a gelen öğrenciler, ilk olarak Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile bir araya geldiler. Hakkarili Türkücü Aydın Aydın, Oyuncu Metin Keçeci ve Tülay Bulut’un da katıldığı görüşmede öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Hazinedar, birlik beraberlik ve barış içinde yaşamanın önemine dikkat çekti.


Oyuncu Metin Keçeci ise , Beşiktaş Belediyesi’nin Hakkarili gençler için yaptığı bu hareketin çok önemli önemli olduğunu vurguladı.


Öğrenciler iki gün boyunca İstanbul’un tarihi noktalarını Beşiktaş Belediyesi desteğiyle gezdi.


İlk gün Yıldız Teknik Üniversitesi’ni gezen öğrenciler, üniversite sınavları öncesi okul hakkında bilgi edindiler.


Beşiktaş Çarşı’da Beşiktaş maçını izleyen öğrenci grubu, Köyiçi’nde semt sakinleriyle halay çekerek barış ve kardeşlik mesajı verdi.



Sultanahmet ve Dolmabahçe gibi tarihi mekanları gezen kafile, İstanbul’un eşsiz manzarasını tekne turuyla da görme fırsatını yakaladı. Fulya Sanat'ta gerçekleşen Beşiktaş Müzik Fest'e katılan öğrenciler, konser sonrası dinlenme tesislerine döndüler.


8 Nisan 2015 Çarşamba günü, Hakkari’ye dönmek üzere yola çıkan öğrenciler, gitmeden önce Beşiktaş Belediye Başkanlık Binasına uğrayarak Başkan Hazinedar’a teşekkür ettiler. Başkan Hazinedar ve Hakkarili öğrenciler, Başkanlık Binası önünde gerçekleşen vedanın ardından toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.



Haberin Nabzı Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.