Halk Kütüphanesi Her Gün Binlerce Ziyaretçiyi Ağırlıyor

Halk Kütüphanesi Her Gün Binlerce Ziyaretçiyi Ağırlıyor

Bağcılar Belediyesi Halk Kütüphanesi binlerce ilçe sakinine hizmet veriyor. Toplam 35 bin 503 kitabın rafları süslediği kütüphaneyi ödevlerini yapan öğrencilerden, klasikleri okumak isteyen ilçe sakinlerine kadar her yaştan ve her kesimden kitapsever ziya

 İlçe statüsü kazandığı 1992 yılına kadar kütüphanesi olmayan Bağcılar’da bugün her mahallede bulunan kütüphanelerin yanı sıra on binlerce kaynak kitap ve klasiklerin de aralarında yer aldığı eserlerin bulunduğu Halk Kütüphanesi hizmet veriyor.

Geçtiğimiz yıl kütüphaneden yararlanan 172 bin 251 ziyaretçi, 31 bin 849 kitabı okuyarak bilgi sahibi oldu. Toplam 35 bin 503 kitabın hizmete sunulduğu kütüphanede aksiyon, klasik, fotoğraf albümü, dram, komedi ve tarih başta olmak üzere her konuda kaynak eser bulunuyor.

"HEMŞEHRİLERİM KİTAP OKUMAYI SEVİYOR"

Bağcılar’a modern yaşam alanları inşa ettiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kültürel ve sosyal faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirtti. Öğrencilik döneminde kütüphaneden faydalanmak için Beyazıt’a gittiklerini anlatan Çağırıcı, şunları söyledi:

“İlçemizde kütüphane olmamasının sıkıntısını yaşadık. Soğuk ve karlı havalarda Beyazıt Kütüphanesi’ne gitmek zorunda kalıyorduk. İlçemiz belediye statüsü kazandıktan sonra eğitim ve öğretime yönelik hizmetlere kavuştu. Mahalle Konakları’ndaki kütüphaneleri hizmete sunduk. Kütüphanelerimizden geçtiğimiz yıl 55 bin 669 kişi faydalandı. Yine, Spor Salonları’ndaki kütüphaneleri de 55 bin 669 kişi ziyaret etti. Bağcılar Belediyesi olarak 4 yıl önce kurduğumuz Bilge Kadın Platformu’nda kadınlarımız kitap okuyor ve değerlendirmede bulunuyor. ‘Benim İçin Benimle Oku Anne’ projesi kapsamında 9 ay boyunca 72 bin kitap okuyan 4.000 Anne önemli bir rekora imza attı. Hemşehrilerimin Halk Kütüphanesi’ne yoğun ilgi göstermesi beni mutlu ediyor. Özellikle öğrencilerimizin vakitlerini kütüphanelerimizde değerlendirmesi ve ödevlerini yapmaları da ayrı bir mutluluk veriyor. Kitap okuyan kadınlarımızın ve çocuklarımızın sayısı da artıyor. Dokuz yaşındaki Yusuf Erdem adlı öğrencimiz geçtiğimiz yıl 183 adet kitap okuyarak arkadaşlarına örnek oldu. Sevgili Yusuf’u tebrik ediyorum. Bağcılarlı hemşehrilerim kitap okumayı seviyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.