MEB: 2021'DE ÖĞRETMEN ATAMALARI 20 BİN SÖZLEŞMELİÖĞRETMENDEN İBARET

MEB: 2021'DE ÖĞRETMEN ATAMALARI 20 BİN SÖZLEŞMELİÖĞRETMENDEN İBARET

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021'de bakanlığa bağlı okullar için 20 bin sözleşmeli atama yapacağını belirtirken alınacak öğretmenlerin branş dağılımı ile ilgili bilgi paylaşmadı. CHP'li...

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021'de bakanlığa bağlı okullar için 20 bin sözleşmeli atama yapacağını belirtirken alınacak öğretmenlerin branş dağılımı ile ilgili bilgi paylaşmadı. CHP'li Tuncay Özkan'ın sorularına yanıt veren bakanlık, 2020'den itibaren 12 bin 410 dersliğin hizmete girdiğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a MEB duyurusunda yer alan boş 107 bin 909 boş kontenjanı hatırlatarak 2021 yılında kaç öğretmen atanacağını sordu, bakanlıktan verilen yanıtta sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin bilgi yer aldı.

MEB: 2021 İÇİN SADECE 20 BİN SÖZLEŞMELİ ATAMA

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Özkan’a verilen yanıtta, öğretmen alımı ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı Bakanlığımıza kullanım izni verilen öğretmen kadrolarıçerçevesinde karşılanabilmektedir. Kontenjanlar ise öncelikle öğretmen istihdamında güçlük çekilen ve kalkınmada birinci derecede öncelikli yöreler olmak üzere, ihtiyaç olan alanlarda illerin doluluk oranları dikkate alınarak belirlenmektedir. Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarına 2021 yılı için 20.000 sözleşmeli öğretmen ataması planlanmıştır. Eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından aylıksız izinli veya raporlu olan öğretmenler ile o atama döneminde atama yapılamayan öğretmen kadrolarının yerine kısa ve belirli süreler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine Ilişkin Karara göre uygulanan ücretli öğretmenlik, zorunlu durumlarda, geçici olarak başvurulan ve uygulanan bir yöntemdir"

"2020'DEN İTİBAREN 12 BİN 410 YENİ DERSLİK YAPILDI"

Bakanlık yanıtında ayrıca derslik sayıları ile ilgili de bilgiler paylaşıldı:

“2020-2021 eğitim yılında, ilkokulda 3028, ortaokulda 2011, lisede 180 okulda (resmi+özel, geçici veri) ikili eğitim yapılmaktadır. Ayrıca 2020 yılından itibaren Türkiye geneli toplam 12 bin 410 derslik hizmete açılmıştır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.