İTÜ mezuniyetinde  tarihi protesto

İTÜ mezuniyetinde tarihi protesto

İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) mezuniyet törenine Gezi Parkı protestoları ve gerginlik damgasını vurdu.

Bir grubun Başbakan Erdoğan’ın posteriyle mezuniyetin yapıldığı stadyuma girmesi üzerine alanda gerginlik yaşandı. Rektör Mehmet Karaca’nın konuşması esnasında da tüm mezunlar sahneye sırtını döndü.
Gaz maskesi taktılar
İTÜ’nün mezuniyet töreni dün Maslak Kampüsü’ndeki stadyumda gerçekleşti. Mezun öğrencilerin ve ailelerin katıldığı törene, birçok üniversitede olduğu gibi Gezi Parkı direnişi damgasını vurdu. Geçit törenine baret ve gaz maskeleriyle katılan mezunlar, “Şantiyelerimize ayakkabılarıyla girip bira içmişler”, “Sizin satırınız bizim kitaplarımız var”, “Gereksiz biber gazı kronik direniş yaratır”, “Senin sıktığın suyun basıncını biliriz biz” yazılı pankartlar taşıdı.
Bir grup öğretim üyesinin de Gezi Parkı’na dair pankart açtığı törende, gerginlik dışarıdan bir grubun stada girmesiyle yaşandı. Ellerinde Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafının da bulunduğu bazı pankartlar taşıyan grup sloganlar atınca mezunlar gruba tepki gösterdi. Güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle grup alanın dışına çıkartıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.