Kanser hastalarına Türkiye’de bir ilk

Kanser hastalarına Türkiye’de bir ilk

Tıp öğrencileri kanser hastalarının hayata tutunmalarına destek olmak amacı ile Kanserle Yaşam ve Dayanışma Kulübü’nü kurdular.

 Türkiye’de ilk defa tıp öğrencileri bir araya gelerek ‘Kanserle Yaşam Ve Dayanışma Kulübü’nü kurdu. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan ‘Kanserle Yaşam Ve Dayanışma Kulübü’ bilinen öğrenci kulüplerinden farklı olarak kanser hastalarına moral kaynağı olmayı amaçlıyor.

 

Kanserle Yaşam Ve Dayanışma Kulübü’nün Türkiye’de öğrenci kulübü adıyla kurulan ilk kulüp olduğunun altını çizen Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcı ve Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, farkındalık amacıyla bir araya geldiklerinin vurgusunu yaptı.

 

Tıp fakültesi olarak sürekli hastalarla iç içe olduklarını vurgulayan kulüp yetkilileri kanser tanısı konulduktan sonra panik olan ve ne yapacağını bilemeyen hastaların tedavilerinin başından sonuna kadar yanlarında olduklarını belirttiler.

 

Kanser tedavisi süresinde psikolojik destek hem hastalar hem de yakınları tarafından en çok hissedilen eksikliklerin başında yer aldığını vurgulayan genç tıpçılar Bezmialem Vakıf Üniversitesi dışındaki bir hastanede tedavi gören hastaları da destek için kulübe bekliyorlar.



Haberin Nabzı Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.