Levent-Hisarüstü metrosu açıldı

Levent-Hisarüstü metrosu açıldı

Levent-Hisarüstü metrosu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun açılışa katılımıyla hizmete girdi.

 Levent-Rumeli Hisarüstü Metro Hattı açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş,Kağıthane belediye başkanı Fazlı Kılıç, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve AKP parti üyeleri katıldı.



Açılan Mini Metroyla Boğaziçi Üniversitesi’ni de barındıran bölgede Levent’ten Hisarüstü’ne 6 dakikada ulaşılacak. Projeyle Levent-Etiler güzergâhının yükünü çeken Nisbetiye Caddesi’nin de trafik yoğunluğunun düşürülmesi hedefleniyor.

Davutoğlu, Levent-Rumeli Hisarüstü hattının İstanbullulara hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

"Sizi soğukta fazla bekletmek istemiyorum. İstanbul aşığı sayın Cumhurbaşkanımızın da hitabını dinleyeceksiniz ama gitmeden önce bir kez daha sizden söz istiyorum. İstanbullular 7 Haziran'da yeni bir destan yazmaya var mısınız? İstanbullular, 7 Haziran'da milli iradeye sahip çıkmaya var mısınız? İnşallah 8 Haziran'dan 2023'e kadar, gece gündüz durmadan 2023 hedeflerine ulaşmak için bizimle omuz omuza vermeye var mısınız? Siz varsanız, biz de varız." Dedi

 



Haberin Nabzı Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.