Lider Parlakyıldız  sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'ta

Lider Parlakyıldız sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'ta

DEVA Partisi Kağıthane ilçe Başkanı Lider Parlakyıldız, beraberindeki heyetle birlikte gittiği Kastamonu’da sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların aileleriyle görüştü.

Deva Partisi Kağıthane ilçe Başkanı Lider Parlakyıldız beraberinde götürdüğü yardım kolilerini, gıda maddelerini yardım dağıtım merkezine ve acil ihtiyaç içindeki mağdur ailelere bizzat teslim etti. Bölgeyi  gezerek esnafın ve halkın sorun ve taleplerini dinledi acılarını paylaştı. hayatını kaybeden ailelere başsağlığı temennisinde bulundu. Hayatını kaybedenlerin ve hala bulunamayan insan sayısının basına yansıyandan daha fazla olduğunu  ifade eden halkımıza  sabır ve teenni içinde olunması gerektiğini söyleyerek moral verdi. Orman işletme ile ilgili sıkıntılardan bahseden ve yeri ile alakalı kaygılarını belirten halk,  tomrukların da büyük hasara sebep olduğunu vurguladı.

3-002.jpg

 Kastamonu Bozkurt'ta  Afet bölgesinde inceleme yapan Başkan Parlakyıldız şunları söyledi:

“Karşı karşıya kaldığımız tablo büyük bir  felaket. Öncelikle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum . Ateş düştüğü yeri yakıyor. Felaketin boyutları  çok büyük. İlçe mahvolmuş .Bu felaketi bir sel bir doğa hareketi bir afet diye geçiştiremeyiz. Burada dere yatağına imar izni veren suyun yatağını daraltan imar yapılaşmasına göz yumanların kusuru vardır. Ecdadımızdan gelen büyük köprü geleneğimiz var. Burada köprülerden gereğince faydalanmamışlar. Ben yüksek mimarım bu Bozkurt’ta yaşananlar bilimsel perspektifle incelenmesi gereken bir konu. Burada Şehir planlamasıyla alakalı ciddi bir uygulama olmamış, adeta kente ve doğaya ihanet edilmiş. Doğa kendisinden bilinçsizce alınanı maalesef  afetlerle geri alır. Üzülerek söylüyorum Bozkurt’ta bu yaşandı. Bozkurt ciddi biçimde ele alınmalı doğal şartlar ve mimari bilinç bir senkronizasyon içinde şehir yapılanmalıdır. Bozkurt’ta yaşananlar  Siyasi ve hamasi sözlerle geçiştirilemez. İhmal ve imardan kaynaklanan kusurlar zinciri ve buna göz yumanlar  bu felakete sebep olmuştur. Sorumlular ve diğer sebepler tarafsızca objektif biçimde araştırılmalı yasal zeminde gereği yapılmalıdır. İş yerlerini, evlerini, bağını, bahçesini, hayvanlarını  kaybeden vatandaşlarımız var. Kapanan işyerleri var. Esnafımızın bir kısmı artık tamamen sokakta çünkü dükkânı yok olmuş. Evini kaybeden çok sayıda vatandaşımız var. Köy yolları kapalı, köylerden merkeze inişle ilgili ciddi sıkıntılar var. Bütün bu acıların telafisi ve yaraların sarılması için de çok koordineli, yoğun bir çalışma gerekli. Hükümetin halkın zararını telafi etmesi gerektiğini söyledi. Ve artık bu topraklarda hatalar yapanın yanına kar kalmamalıdır, hak edenler cezalandırılmalıdır  dedi. Deva partisi olarak her an maddi ve manevi olarak halkımızın yanında olacaklarını sözlerine  ekledi.

devamm.jpg033.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum