Müzeyyen Senar hayatını kaybetti

Müzeyyen Senar hayatını kaybetti

Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz sanatçısı Müzeyyen Senar hayatını kaybetti.

 Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Sanat dünyası, Türk müziğinin ünlü isimlerinden Müzeyyen Senar'ın ölümüyle yasa boğuldu.

Türk Sanat Müziği sanatçısı, sanat dünyasının unutulmaz isimlerinden Müzeyyen Senar, tedavi gördüğü İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Sabahleyin saat 07.30 sıralarında vefat eden ünlü sanatçı, sanat camiasını yasa boğdu. Senar'ın ölümüyle beraber, bazı sanatçılar ünlü sanatçının kızı Feraye Işıl'ı telefonla arayarak acısını paylaşırken, bazıları duygularını twitter hesabından taziye mesajı yayımlayarak paylaştı.

EGE ÜNİVERSİTESİNDE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Yazdığı eserler ve başarılı yorumuyla Türk halkının gönlünde taht kuran 97 yaşındaki ünlü sanatçı, kariyerine 30'un üzerinde albüm sığdırdı. Kızı Feraye Işıl tarafından Urla ilçesindeki yaşlı bakım evine yerleştirilen unutulmaz sanatçı, 2 Şubat tarihinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Zatürre teşhisiyle yoğun bakım ünitesinde günlerce tedavi gören Senar, bugün saat 07.30 sıralarında yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

MÜZEYYEN SENAR KİMDİR

1918 yılında Bursa'nın Keles ilçesinde doğdu. Müzik eğitimine, Anadolu Musiki Cemiyeti'nde , kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Güçlü bir sese sahip olan bu kız çocuğunun ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem'i Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları ona ders verdi, zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine yardımcı oldu.

Kemal Niyazi Bey ile İstanbul Radyosu'nda şarkı söylemeye başlayan Senar, Perşembe günleri ilgiyle izlenen bu programla geniş kitlelere adını duyurdu. Senar'ı bu programda dinleyenler arasında, İstanbul'un en önemli müzikhollerinden biri olan 10. Yıl Belvü Gazinosu'nun sahibi İbrahim Dervişzâde de bulunuyordu ve gazinonun 1933 yılının yaz sezonunun yıldızlar programına Müzeyyen Senar'ı da aldı. Senar, sonraki yıllarda İstanbul'un başka ünlü gazinolarında sahneye çıktı. 

Müzeyyen Senar'ın yeteneği, Cumhuriyet'in kurucusu ve Türk sanat müziğinin büyük hayranı Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilgisini çekti ve sanatçı birçok kez onun huzurunda, özel meclislerinde şarkı söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.