Sarıyer'de,Engellilerle 360º İletişim

Sarıyer'de,Engellilerle 360º İletişim

Uzun yıllar boyunca, çeşitli medya organlarında engelli yurttaşlarla ilgili programlar hazırlayan Gazeteci-Yazar Mehmet Kızıltaş, Sarıyer Belediyesi’nin davetlisi olarak Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi Nejat Uygur Sahnesi’nde“Engellilerle 360º İletişim”

Engellilerle ilgili toplumsal refleksleri değiştirmek ve klişeleri bir kenara atarak, engellilerin yaşamına bakış açılarımızı değiştirmek için çıktığı uzun ve zor yolculuğa Sarıyer’den devam eden Kızıltaş, yaklaşık 1,5 saat süren seminerde, engellilerle ilgili algıları değiştirecek ve farkındalığı artıracak bambaşka perspektifler sundu. Görsel ve işitsel materyallerle desteklediği anlatımı katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlenen Kızıltaş, interaktif yöntemlerle yurttaşları da seminerin içine katarak, programı farklı yorumlarla zenginleştirdi. Kızıltaş, etkinlik süresince engellilerle doğru iletişim metotlarını, önyargıları ortadan kaldırmak için yapılması gerekenleri yer yer kendi yaşamından da örnekler vererek anlattı. Her anı dikkat ve merakla takip edilen seminerin sonunda Sarıyer Belediye Meclisi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Kızıltaş’a başarılarının devamını dileyerek bir teşekkür plaketi takdim etti.

Engelli yurttaşları hayatın merkezine koyan ve aile, iş yaşamı, sosyal çevre gibi yaşam unsurlarını da bu eksende ele alan Kızıltaş, seminere adını veren “Engellilerle 360º İletişim” adlı kitabını da etkinlik sonunda imzaladı. Semineri izleyenler arasında Sarıyer Belediye Meclisi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi (SEKOM) Sorumlusu Mahmut Kement, bazı birim müdürleri ve muhtarlar da vardı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.