Sokak Hayvanları Unutulmadı

Sokak Hayvanları Unutulmadı

Esenler Belediyesi, sokak hayvanlarının kışın yem bulmakta sıkıntı çekmemeleri için ilçenin 100’den fazla noktasında bulunan yemliklerde yemleme çalışması yaptı

 Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış şartlarının çetin şekilde yaşanmaya başladığı günlerde hayvanları unutmadı. Kar yağışı ile birlikte yem bulmakta zorlanan hayvanlar için Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin 100’den fazla noktasında bulunan yemliklerde yemleme çalışması yaptı.

Yazın su bulmakta zorlanan hayvanlar için suluklar hazırlayan ekipler, kışın da hayvanların yem bulmakta sıkıntı çekmemeleri için yaklaşık 500 kilo yemi, ilçenin çeşitli noktalarında bulunan yemliklere bıraktı. Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, olumsuz havalar devam ettiği sürece yemleme çalışmalarına devam edeceklerini söylediler. Vatandaşlar da uygulamadan dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti.

ÇALIŞMA KIŞ BOYUNCA SÜRECEK

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu sadece insan odaklı bir belediyecilik anlayışı ile çalışmadıklarını, yaşayan her canlı için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Dışarıda bizimle birlikte hayatını devam ettiren birçok canlı var. Yaz aylarında su, kış aylarında da yem bulmakta zorlanan bu dostlarımız için de çalışmamız gerekiyor. Ekiplerimiz gün gün ilçemizin çeşitli noktalarında bulunan yemliklere yemleme çalışması yapıyor. Bu çalışmalarımız sadece kar yağdığında değil, kış mevsimi boyunca devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.