Yeşil sertifikalı bina inşaatı yeniden canlandı

Yeşil sertifikalı bina inşaatı yeniden canlandı

Yerel seçime birkaç ay kala ihalede yaşanan sorunlar nedeniyle beklemeye alınan Sarıyer Belediyesi’nin Pınar Mahallesi’ndeki Hizmet Binası ve Kültür Merkezi inşaatında yeniden çalışma başlatıldı.

 Dünyanın yeşil sertifikalı ilk kamu hizmet binası olarak nitelenen binanın A Blok radye temel betonu bugün dökülmeye başlandı. İnşaat alanında Belediye Başkanı Şükrü genç ile yardımcıları ve meclis üyeleri de incelemede bulundu.

Üç bloktan oluşacak olan hizmet binasının 8 bin metrekarelik alana sahip A blok inşası beton atma törenine Belediye Başkanı , meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve bazı birim müdürleri katıldı.

A Blok inşaatını gezen Başkan Genç, beton dökümünü başlatırken yaptığı konuşmada, “Bu bina için; düşünce, tasarım ve proje olarak, hafriyat başta olmak üzere, bu aşamaya kadar emek verenlere ve kurdeleyi keseceğimiz güne kadar ter dökecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Böyle bir projeye hem bir inşaat mühendisi hem de bir belediye başkanı olarak ekibi ile birlikte imza atmaktan gurur duyduğunu söyleyen Başkan Genç, “İnşaat sahalarının en önemli konusu güvenliktir. Burada görev yapacak tüm personelin ayağına bir çivi bile batmaması en büyük dileğimdir. Bizler bu konuda tüm önlemlerimizi alıyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.