Yılın annesi hem ağladı hem ağlattı

Yılın annesi hem ağladı hem ağlattı

Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ‘Anneler Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıda, Kaymakamlıkta polis memuru olarak görev yapan Birsen Temel’e yılın annesi ödülü verildi.

 Kalp ve kas hastalığının yanı sıra gizli diabete de yakalanıp uzun yıllar tedavisi süren 9 yaşındaki oğlunu sağlığına kavuşturmak için mücadele veren ancak birkaç ay önce yavrusunu kaybeden Birsen Temel’in fedakarlığının bu ödülü almasında en büyük neden olduğu belirtildi.


Kaymakamlık konferans salonundaki toplantıda Birsen Temel’e yılın annesi plaketini Kaymakam Ömer Karaman’ın eşi Zeynep Karaman verdi. Karaman, Birsen Temel’in acısını paylaştığını belirtip, “Bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum. Acınızın derinliğini hissedip, her annenin evladı için yapması gerektiğini yaptığınızı biliyorum. Allah sabır versin” dedi.

Toplantıya katılan İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya ile Toplum sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Ali Köprülü de yaptıkları kısa konuşmalarla, Birsen Temel’in bir anne olarak evladını yaşatmak için verdiği mücadelenin takdire değer olduğunu belirtip, acısını paylaştıklarını ifade ettiler. Karakaya, Birsen temel’e bir buket çiçek vererek, yılın annesi ödülüne layık olmasına neden olan fedakar davranışı nedeniyle kutladı.

Toplantıya katılanlara hitaben bir konuşma yapan Birsen Temel ise eşinden ayrıldıktan sonra hasta çocuğunun tedavisiyle ilgilenirken büyük zorluklar çektiğini ancak, verdiği mücadelenin evladı için değdiğini belirtip, “Onu yaşatabilseydim dünyanın en mutlu annesi olacaktım. Ama ömrü bu kadarmış. Onu kaybetmenin verdiği acıyı anlatmam mümkün değil. Sanki vücudumun her karesi cam parçalarıyla kesilmiş gibi acıyor” dedi.

Birsen temel’in konuşması sırasında salonda bulunanların duygulanıp, gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Soma’da yaşanan maden ocağı faciası nedeniyle organize edilen Anneler Günü etkinliğinin içeriğinin iptal edildiği, ancak Birsen temel’e verilen yılın annesi ödülüyle de Soma’da evlatlarını kaybeden annelerin acılarının paylaşıldığı belirtildi. Ayrıca Soma şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.