Zekeriyaköy’de seçim bitti kavga bitmedi

Zekeriyaköy’de seçim bitti kavga bitmedi

Zekeriyaköy’de 30 Mart yerel seçimi öncesi başlayan muhtarlık kavgası aradan bir buçuk ay geçtiği halde sona ermiş değil.

Seçimde yeniden aday olup, kazanan Muhtar Semra Özkaya’nın ağır cezada yargılandığı iddiasıyla yayınlanan haberler Zekeriyaköylülerin aklını karıştırdı.

Yerel basında yayınlanan bazı haberlerde, Zekeriyaköylülerin seçimin iptalini istediği yönündeki iddialar seçmenlerin kafasında soru işareti bıraktı. Seçim öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada hakkındaki iddialar nedeniyle soruşturmaya gerek olmadığına karar verilip, mahkemeye çıkmadığını söyleyen Özkaya’nın halkı da bu şekilde kandırdığının ileri sürülmesi “muhtarlık seçimi iptal edilir mi?” sorusunu gündeme getirdi.

Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya hakkında, kamuoyunda, eski köy tüzel kişiliğine ait araziyi yüksek fiyattan satıp, bir kısmını zimmetine geçirdiği, cami avizelerini evine götürdüğü, eski çeşmeyi yıktırıp, hayırsever vatandaşların adını sildirdiği gibi iddialar konuşuluyor.

Seçimi kazandığı halde rakiplerinin bu tür iddialarından yakasını kurtaramayan Özkaya’nın mahkeme ve kamuoyu önünde kendini ne şekilde savunacağı merak ediliyor.

    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.