Aile hayatında iletişimin önemi

Aile hayatında iletişimin önemi

Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi’nin düzenlediği “Çarşamba Seminerleri”nde konuşan Psikolog Esra Dilek, ailede sağlıklı iletişimin varlığının kuvvetli bir bağ oluşturduğunu söyledi.

 Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi’nin düzenlediği seminere konuşmacı olarak katılan Psikolog Esra Dilek, aile hayatında iletişimin önemini anlattı.  İnsanların ilk sosyal deneyimlerini aile içinde yaşadıklarını belirten Psikolog Dilek, “Aile içindeki güven sosyal yaşamımızdaki olaylara bakış açımızı da olumlu yönde etkileyecektir. Aile içinde kurulması gereken iletişimin ön koşulu, iletişim için zaman ayrılmasıdır. İletişim sadece birlikte televizyon seyrederek, gazete okuyarak değil, karşılıklı oturarak, tüm aile üyelerinin birbirlerini dinlemeleriyle kurulabilir” dedi.

 

Ailede sağlıklı iletişimin varlığının, aile üyelerinin birbirlerini anlamalarını sağladığını ve aralarında kuvvetli bir bağ oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Psikolog Esra Dilek “Bu sayede çocuklarımıza da doğru iletişimi öğretebiliriz. Çocukların olumsuz davranışları karşısında, onların olumlu davranışlarını arttırmaya çalışmalı, emir vererek veya sert konuşmalar yapmak yerine yapıcı çözümler aranmalıdır. Böyle bir ailede karşıdakini anlamaya çalışma, birlikte karar verme, hatalara karşı esnek davranış ve sevgi hakimdir. Aile içinde sağlıklı iletişimin varlığı kriz ve stres ile baş etmeyi kolaylaştırır ve ailenin diğer kişilerle ilişkilerini de olumlu yönde etkiler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.