Öğrenciler hayvan haklarını öğrendi

Öğrenciler hayvan haklarını öğrendi

Çekmeköy Belediyesi’ne bağlı hayvan barınağında görevli olan ekipler, Hayvan Hakları Günü’nde ilçedeki çocuklara hayvan haklarını anlattı.

 Çekmeköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler,  4 Ekim Hayvan Hakları gününde çocukları okullarında ziyaret ederek, hayvan hakları ve hayvan bakımı ile ilgili bilgiler verdi.

 

Çekmeköy Hayvan Bakımevi’ndeki 2 yavru köpeği de yanlarına alarak ilçede bulunan anaokullarını ziyaret eden ekipler,  çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı. Hayvanların da insanlar kadar yaşam hakkı olduğunu anlatan Çekmeköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mümtaz Özdem, hayvan bakımı konusunda çocukları bilgilendirdi.  Özdem, çocuklara hayvan satış yerlerinden hayvan almak yerine, belediyelerin barınaklarında bulunan hayvanların sahiplenilmesinin daha doğru olduğunu anlattı.

 

Şımarık ve Pamuk isimli yavru köpekleri elleriyle besleyen çocuklar, Çekmeköy Hayvan Bakımevi için ailelerinin hazırladıkları halı, battaniye, gazete ve mamaları ekiplere teslim ettiler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.