Bahçelievler’de Erzurumlu İbrahim Hakkı anıtı açıldı

Bahçelievler’de Erzurumlu İbrahim Hakkı anıtı açıldı

Bahçelievler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve “simge eser” olarak Bahçelievler’e sunulan Mutasavvıf Erzurumlu İbrahim Hakkı anıtının açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Büyük Osmanlı âlimlerinden Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’ni anmak ve onun önemli mirasına sahip çıkmak için bir aradayız. Onun adını yaşatmak, sadece geçmişimize değil, aynı zamanda geleceğimize de bir ışık tutmaktır.” dedi.

Bahçelievler Belediyesi binlerce yıllık kültürel mirasımızın bir parçası olan geçmişte yaşamış alimleri, ilim üstadlarını bugüne taşımaya devam ediyor. Her bir mahalleye tarihimize, geçmişimize yön vermiş, izler bırakmış, önemli isimlerin anıtını yapmak üzere bir proje başlatan Bahçelievler Belediyesi, projeye Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ile devam ediyor. İlk olarak Bahçelievler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak “simge eser” olarak Bahçelievler’e sunulan Bitlis'li İslam Alimi ve Tarihçi "İdris-i Bitlisi” anıtının açılışı geçtiğimiz ay gerçekleştirildi. Şubat ayında ise astronomi, fizik, psikoloji, sosyoloji ve din ile ilgili pek çok bilimsel çalışma yapan büyük İslam alimlerinden Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri anıtının açılışı yapıldı.

 

Hem yaşadıkları çağı hem bugünleri aydınlatıyorlar

Açılışta konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Büyük Osmanlı âlimlerinden Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’ni anmak ve onun önemli mirasına sahip çıkmak için bir aradayız. Onun adını yaşatmak, sadece geçmişimize değil, aynı zamanda geleceğimize de bir ışık tutmaktır. Yakın zamanda ilçemizin farklı noktalarında İdris-i Bitlis-i Hazretleri ve Hacı Bektaş Veli Hazretleri’nin anıtlarını açtık. Peygamber Efendimiz (SAV). ‘Yeryüzündeki âlimler, gökteki yıldızlar gibidir.’ buyuruyor. Âlimler Peygamberlerin halifeleridir. İbrahim Hakkı Hazretleri’nin mirası, bu topraklarda yaşayan her birimize rehberlik edebilecek nitelikte önemli bir mirastır.” şeklinde konuştu.

Başkan Bahadır “Yaşadıkları dönemleri aydınlatan bu değerli isimlerin genç nesiller tarafından tanınmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyorum. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin şu güzel ifadesini dile getirmen tam vaktidir. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler” dedi.

hwhm5gddte76qet1nlgajfrl.jpg

5dfloxj6byngr1nmb8yv0sI7.jpg

8icsryfxprucjw2nu9tmgs0e.jpg

ar3yjcfsctgptoh2le408gvI.jpg

k3cbrwoz4m9xr2supbzqgqnc.jpg

jvpgavcdcs8rqwhtl5jmqh3f.jpg

9gtyjktnlecbcwmjvpaxn6wI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.