Şule Yüksel Şenler Kütüphanesi ve Bilim Merkezi açıldı

Şule Yüksel Şenler Kütüphanesi ve Bilim Merkezi açıldı

Bahçelievler'de Şule Yüksel Şenler Kütüphanesi ve Bilim Merkezi'nin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptı. İstanbul Valisi Davut Gül ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır'ın da katıldığı törende konuşan Bakan Kacır, " Bugüne kadar 13 ilçemizdeki bilim merkezlerimizde gerçekleştirilen eğitim atölyelerine 775 binin üzerinde gencimiz katıldı. Bugün de 15.'sinin açılışını Bahçelievler'de gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bahçelievler Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle hayata geçirilen Şule Yüksel Şenler Kütüphanesi ve Bilim Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır'ın da katıldığı törenle açıldı. Bakan Kacır’ın incelemelerde bulunduğu merkezde Astronomi, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Matematik, Doğa Bilimleri, Teknoloji ve Tasarım Atölyeleri gibi pek çok farklı branşta eğitimler verilecek.

 

Her yaşta bilim ve teknoloji

Törende bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızın bilim ve teknolojiye merakını artıracak bu merkezin Bahçelievler’e, İstanbul’a hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Konuşmasında 28 Şubat Darbesi'ne atıfta bulunan Kacır, "Malumunuz bir 28 Şubat'ı daha geride bıraktık. Bu ülke evlatlarının eğitim ve ilim öğrenme haklarından mahrum bırakıldığı, üniversite kapıları önünde bekletildiği, devletine hizmet etmekten, bin yıl süreceği iddia edilen askeri vesayet günlerini hatırlıyorsunuz. Hafızalarımız taze, hafızalarımız diri. Hafızalarımızı diri tutmamıza vesile olan bayrak isimlerden biri de bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bilim merkezi ve kütüphanemizin de adını taşıyacak olan Şule Yüksel Şenler'dir. Kendisi yaşantısıyla, şahsiyetiyle, asaletiyle topluma rehberlik etti.” şeklinde konuştu.

 

15’inci bilim merkezi Bahçelievler’de

Türkiye'nin sanayileşmede, bilimde ve teknolojide akamete uğratılmış hikâyelerle dolu tarihine ve talihine yeni bir istikamet kazandırdıklarını söyleyen Kacır, araştırma ve inovasyon ekosistemi, planlı sanayi alanları, girişimcilik kültürü ve nitelikli insan kaynağıyla Türkiye’yi küresel bir üretim ve teknoloji geliştirme üssü haline getirdiklerini vurguladı.

Kacır konuşmasına şöyle devam etti: 

Bakan Kacır, “Bugüne kadar büyük ölçekli 10 bilim merkezimizi bilim gönüllülerimizin hizmetine sunduk. 6 ilimizde daha bilim merkezi kurulması için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Ziyarete açık olan bilim merkezlerimizde bugüne kadar 10,5 milyon vatandaşımızı ağırladık. Diğer yandan ilçe ölçeğinde bilim merkezlerimizle de bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırıyor ve erişimi destekliyoruz. Bugüne kadar 13 ilçemizdeki bilim merkezlerimizde gerçekleştirilen eğitim atölyelerine 775 binin üzerinde gencimiz katıldı. Bugün de 15.'sinin açılışını Bahçelievler'de gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün de bilim Merkezlerimizle aynı adreste yer alan kütüphanenin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Aynı anda 130 kişiye hizmet verebilecek kütüphanemiz şimdiden araştırmak, okumak, yazmak, öğrenmek isteyen gençliğin buluşma noktası oldu."

5xmy6qfboabwokyg8elmdsur.jpg

kofyvtelz3Ivty5qw7fjwekd.jpg

ish2bfpIo3vqbmj8wazj9erg.jpg

vmi0qbsdka6xo8l7g51Ibkny.jpg

alzkdxwgou9xfqdwj14tatrv.jpg

emop1bezcqdzpt74xIhjky0b.jpg

0no9wrelftvIoj1abzrmvaez.jpg

vxxwbIsnjreiazg9pvt38zfn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.