Bahçelievler’e bir alim anıtı daha…

Bahçelievler’e bir alim anıtı daha…

Tarihimizdeki âlimlerimizin, İslam büyüklerinin, bilim insanlarının mirasını yaşatmak ve nesillere tanıtmak için ilçenin farklı noktalarında anıtlar yapan Bahçelievler Belediyesi son olarak Musa Bin Mahin El-Mardini Ez-Zuli Hazretleri anıtının açılış törenini gerçekleştirdi.

Bahçelievler Belediyesi tarihimizdeki âlimlerimizin miraslarını ilçede yaşatmaya devam ediyor. Yakın zamanda Bahçelievler’in farklı noktalarında İdris-i Bitlis-i Hazretleri, Hacı Bektaş Veli Hazretleri ve Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin anıtlarını açan belediye son olarak Musa Bin Mahin El-Mardini Ez-Zuli Hazretleri anıtının açılış törenini gerçekleştirdi.

Anıtın açılışından konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Bugün burada, büyük İslam âlimlerinden Musa Bin Mahin El-Mardini Ez-Zuli Hazretleri’ni anmak ve onun önemli mirasına sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarma için bir aradayız. Onun adını yaşatmak, sadece geçmişimize değil, aynı zamanda geleceğimize de bir ışık tutmaktır.” dedi.

 

Abdülkâdir-i Geylânî Hazretleri’nin talebesiydi

Açılışta Musa Bin Mahin El-Mardini Ez-Zuli Hazretleri hakkında bilgi veren Başkan Bahadır şunları söyledi:

“Evliyânın büyüklerindendir. Hicrî altıncı asırda yaşamış olup, Abdülkâdir-i Geylânî Hazretleri’nin talebelerindendir. Hocası, onun yetişip, büyük bir evliyâ olacağını daha önceden müjdelemiş, “Ey Bağdad halkı, yakında öyle biri gelecek, öyle bir güneş doğacak ki, öyle birisi daha size gelmedi” demiştir. “O zât kimdir?” denilince, Mûsâ bin Mahin olduğunu işaret etmiştir. Hocalarının huzuruna geleceği zaman, Abdülkâdir-i Geylânî Hazretleri’nin karşılamak için gönderdikleri tarafından, çok uzaklarda karşılanmıştır.

Abdülkâdir-i Geylânî Hazretleri’nin huzuruna girince, kalkıp onu kucaklamıştır. Allah-ü Teâlâ ona çok ihsanda bulunmuş, gayblar âleminin sırlarına kavuşturmuştur. Çok kerameti görülmüştür.”

xz8s7f95zbjmnp43qwb1crem.jpg

09ttysjazvgqdnrxccxe2hhr.jpg

ec7otxjl3buh4zclsjuk5zqq.jpg

vs0zzwgn43mbxlsep829ie7r.jpg

07hgezkwszepoybbogq941au.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.