Cumhuriyet Mahallesi Cem Evi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı

Cumhuriyet Mahallesi Cem Evi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı

Bahçelievler Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacak cemevinin temel atma töreni gerçekleştirildi. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un da katıldığı açılış töreninde konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Bu sene Hacı Bektaş Veli’nin hakka yürüyüşünün 753. yılı. Hacı Bektaş Veli Hazretleri başta olmak üzere bu toprakları imanlarıyla yoğurarak Anadolu'yu vatanımız haline getiren tüm alpleri, erenleri, gönül sultanlarını rahmetle anıyorum.” dedi.

Bahçelievler Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacak, Cumhuriyet Mahallesi Cemevi Kültür Merkezi'nin temel atma töreni yapıldı. Törene AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, siyasi parti ilçe temsilcileri ve davetliler katıldı. 500 metrekare oturumluk toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek Cemevi’nin temeli atıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

“Ayrım yok. Hep beraber biriz”

Konuşmasına “Herkesin özgürce ibadetini gerçekleştirebileceği, inançlarını özgürce yaşayabileceği bir ortamı sağlamayı görev olarak kabul ediyoruz” sözleriyle başlayan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “AK Partili arkadaşımı da, diğer partilerden arkadaşlarımızı da hiç ayırmıyorum. Çünkü yılların devletiyiz. Selçuklu'dan beri Anadolu'ya geldiğimizden beri ayırmamışız ve bunu çok açık net söylüyorum. Toplumun her kesimine eşit hizmet veren bir anlayışla çalışıyoruz. Cemevi de inşa ediyoruz, cami de... Cemevini de, camiyi de temizliyoruz. Sünnisiyle, Alevisiyle, Türk’üyle Kürt’üyle Laz’ıyla Çerkez’iyle Gürcü’süyle Abaza’sıyla ne diyoruz, yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Ayrım yok. Hep beraber biriz.” şeklinde konuştu.

 

“Söz verdiklerimizden daha fazlasını yaptık”

Bahçelievler'deki emeklilere yıllık 12 bin lira sosyal yardımda bulunacaklarının ifade eden Başkan Bahadır şöyle devam etti:“Belediye olarak toplumun her kesimini temsil eden çalışma arkadaşlarımızı istihdam ediyoruz. Vatandaşların mutluluğu ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi” ilkesini “Gerçek Belediyecilik” markası ile uyguluyoruz. Vaatlerimizin %98 + 13’ünü tamamladık. Söz verdiklerimizden daha fazlasını yaptık. Bizlere güveniniz için teşekkür ediyorum. Bu sene Hacı Bektaş Veli’nin hakka yürüyüşünün 753. yılı. Hacı Bektaş Veli Hazretleri başta olmak üzere bu toprakları imanlarıyla yoğurarak Anadolu'yu vatanımız haline getiren tüm alpleri, erenleri, gönül sultanlarını rahmetle anıyorum. Ne mutlu Hacı Bektaş Veli Hazretleri’nin ‘İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır!’ irfanına kavuşanlara”

dx2aq5mkfheot3kwoumejc14.jpg

2obmykh0ky3uoiguxvn7taba.jpg

3bygrtktwjmlqfyzdrjde4ao.jpg

kpndh9dvkcoeg8ga630hau5r.jpg

ztpgnb4llnrqsxbuxIqc18mw.jpg

dahs3svyzqe2c9fifweq0uhk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.