Beyoğlu’nda karla mücadeleye devam

Beyoğlu’nda karla mücadeleye devam

Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı ekipler kar yağışı ve buzlanmadan kaynaklanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yoğun bir mesai harcıyor.

 Kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, İstanbul’un merkezi ilçelerinden Beyoğlu’nda yoğun bir çalışma yürütülüyor. Beyoğlu Belediyesi 399 personeli ve 59 aracıyla kar yağışı ve buzlanmadan kaynaklanan olumsuzlukları en aza indirmek için çalışmalarına devam ediyor.

 

Beyoğlu Belediyesi sorumluluğunda bulunan ana arterleri ve mahallelerin ana arterlere bağlanan sokaklarında, 2 özel donanımlı karla mücadele aracı,  285 temizlik görevlisi hummalı bir çalışma başlattı. Vatandaşların sabah saatlerinde işyerlerine gidebilmelerini sağlamak amacıyla yaya kaldırımlarında, meydanlarda, hastane ve okul önlerinde çalışmalar yürütüldü. Buzlanmayı önlemek amacıyla ilçe genelinde 60 ton solüsyon ve 300 ton tuz kullanıldı.

 

Çalışmalar aralıksız sürüyor

 

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı personelin de katıldığı karla mücadelede, 3 vardiya halinde çalışmalar yürütüldü. İlçe genelinde çöp sıkıntısı yaşanmaması için kullanılan 17 adet araca kar zincirleri takıldı.  7 açık araç ve 2 lastik tekerlekli loderle ana arterlerdeki tuzlama çalışmalarının yanı sıra 117 personel 6 JSB 2 lastik tekerlekli loder, 2 adet özel tuzlama aracı, 8 adet hino açık kasa tuzlama aracı ikmal için kullanılan 3 adet 20 tonluk damperli kamyon ile karla mücadele çalışmaları yürütüldü.

 

Sokaklar yıkanıyor

 

Her gün yüz binlerce insanın ziyaret ettiği Beyoğlu’nda insanların rahat yürümesi için sokaklar yüksek basınçlı yıkama araçlarıyla yıkandı. Özellikle İstiklal Caddesi ve çevresinde yıkama araçları, arazöz ve yüksek basınçlı yıkama araçlarının tamamına solüsyon malzemesi eklenerek buzlanmanın önüne geçildi. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu meydan ve bölgelerde 90 temizlik görevlisi yaya yolu açma ve kürüme çalışmalarına destek verdi.

 


Beyoğlu Belediyesi Çağrı Merkezi 7 gün 24 saat hizmet veren 444 0 160 numarası ile 24 saat mesai yapmaya devam ediyor. Vatandaşlar Beyoğlu Belediyesi hizmetleri ile ilgili her türlü talep ve şikayetlerini 444 0 160 numaralı çağrı merkezi telefonuna yapabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.