Beykoz’da AB Standartlarında Kurban Satış ve Kesim Alanı

Beykoz’da AB Standartlarında Kurban Satış ve Kesim Alanı

Beykoz Belediyesi ilçe sakinlerinin sağlıklı koşullarda kurban alımı ve kesimi için çalışmalarına başladı. Çavuşbaşı’nda 15 bin m2 alan üzerinde kurulan Kurban Kent’e 1 Ekim itibariyle büyük ve küçükbaş hayvan sevkiyatı başlayacak.

 İlçe sakinlerinin sağlıklı koşullarda kurban alımı ve satışını yapabilmesi için çalışmalarına hız veren Beykoz Belediyesi Çavuşbaşı’nda 15 bin m2’lik alanda Kurban Kent kurdu. İçinde 150 çadırın yer aldığı satış noktasında, vatandaşlara kurban seçiminden kesimine her türlü hizmet sağlanacak.

Kurban satışının kontrollü olarak tek bir merkezden yapılabilmesi için kurulan merkeze satış için getirilen kurbanlıklar, veteriner hekimler tarafından sıkı bir denetimden geçirildikten sonra alana alınacak.

Kurban Danışmanlığı

15 gün boyunca belediye veteriner hekimleri ve İlçe tarım, gıda ve hayvancılık müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından vatandaşlara kurbanlık seçimi konusunda danışmanlık hizmeti verilecek.

Veteriner hekimlerce yapılan denetlemelerde sağlık raporu şartı aranırken küçük ve büyükbaş tüm kurbanlıkların sağlık muayeneleri ve yaş muayeneleri de yapılacak.  

Ayrıca tüm satış yerleri hastalıklara karşı temizlik işleri müdürlüğü tarafından düzenli olarak ilaçlanarak dezenfekte edilecek.

Beykoz Belediyesi alana ulaşımı kolaylaştırmak için tüm mahallelerden ücretsiz servis sağlayacak. 

İlçe sakinlerinin sağlıklı koşullarda alım ve kesim yapabilmesi için Beykoz Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar bayram süresince de devam edecek. Bayram günlerinde kesim yerlerinde halkın muayene ve kontrol talepleri için veteriner hekim bulundurulacak.

Zabıta ekipleri de uygunsuz yerlerde kesim yapılmaması ve çevre kirliliğinin önlenmesi için görev başında olacak. Ayrıca kaçan kurbanlık hayvanlıklar için ‘Boğa Timi’ kuruldu.

   

AB standartlarında olmasına dikkat ediliyor

Beykoz Çavuşbaşı hizmet binasının yanında kurulan kurban satış ve kesim alanını, kurbanlıkların bulundukları çadırdan kesim alanına, temizlikten eğitimli personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar AB standartlarında olmasına dikkat ediliyor. 

Alana getirilen hayvanların mutlaka menşei şahadetnameleri kontrol edilecek. Kurbanlık havyan satıcılarının rahatlıkla barınabileceği mekânlar, banyo ve wc ler kuruldu. Vatandaşlar için ücretsiz otopark, mescid ve kafeterya kuruldu. Tamamı stabilize ile kaplanan alanda sosyal donatılar beton zeminle kaplandı. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuluyor. Gerekli ışıklandırma ve havalandırma tertibatları oluşturuldu. Kesim sonrası oluşan atık ve artıkları hijyenik şartlara uygun olarak çevre ve toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde depolanması, izolesi, itlaf ve tahliyesini sağlayıcı tedbirler alınacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kurban Bayramı hazırlıklarının sorunsuz şekilde devam ettiğini, vatandaşların bayramı rahat ve huzurlu geçirebilmesi için tüm detayları düşündüklerini belirterek, AB standartlarında ‘Kurbankent’ kurduklarını söyledi. Formun Altı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.