Minibüslerde akbil dönemi

Minibüslerde akbil dönemi

Pendik Şoförler Odası Başkanı Vehbi Bayraktar, konforsuzluğu sebebiyle yüksek tabanlı Magirus marka minibüslerin yaza kadar kaldırılacağını ve minibüslere akbil sisteminin geleceğini belirtti.

 376 minibüsün hizmet verdiği Pendik’te hizmet kalitesinin artmasına yönelik son dönemlerde önemli çalışmalar yapıldığını belirten Pendik Şoförler Odası Başkanı Vehbi Bayraktar, Pendik Belediyesi’nin minibüs duraklarını işletmesinin, kablosuz internet ve güvenlik kameraları konulmasının bunlardan bir kaçı olduğu söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda yüksek tabanı ve motor sesiyle yolculara sıkıntılı anlar yaşatan Magirus marka minibüslerin tarihe karışacağını belirten Vehbi Bayraktar, “İBB, yeni yılın yedinci ayına kadar tamamen alçak tabanlı minibüslerin ya da yarım otobüslerin kullanılmasını şart koştu. Bu araçlarla çok daha konforlu yolculuk yapılacak” dedi.

 

Akbil sistemi geliyor

 

Şoförler Odası Başkanı Vehbi Bayraktar’ın verdiği bir diğer bilgi de minibüslerdeki ücret sistemiyle ilgili. İBB’nin minibüslerde Akbil Sistemi kullanma zorunluluğunu şart koştuğunu ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

 

“İBB, araç sahiplerine ‘İki araç verin, size yarım otobüs verelim.’ şeklinde bir öneride bulundu. Çünkü mevcut minibüslere Akbil Sistemi pek de uygun gözükmüyor. Bu durum yaza doğru netleşecek.”

 

Çok sık şikâyet edilen bazı şoförlerin kabalığı ve aracı sert kullanmalarını da değerlendiren Şoförler Odası Başkanı Vehbi Bayraktar, “Bu konuda biz de dertliyiz. Şoförler önceden bize bağlıydı. Onlara eğitimler verir, aynı zamanda denetlerdik. Ama 2005’teki düzenlemeyle bu ortadan kalktı. Umarım, yine eskisi gibi olur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.