Gençlere ‘başarı ve sınav stresi’ semineri

Gençlere ‘başarı ve sınav stresi’ semineri

Sancaktepe Genç Gelecek Merkezi, gençleri alanında uzman kişilerle bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda hazırlanan bir programda Gençlere ‘ başarı ve sınav stresi’ konusu anlatıldı.

 Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca, üniversiteye hazırlanan gençlerle başarı ve sınav stresine yönelik söyleşi yaptı. Büyük bir ilgiyle karşılanan söyleşi, 4 Aralık 2013 Çarşamba günü Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Gençlerle samimi bir ortamın oluştuğu söyleşide, eğitim, okumak gibi konulara değinildi. Çamlıca, “Eğitim, sadece diploma almakla değil okumakla gerçekleşir. Okumak, yemek içmek kadar önemlidir. İbn-i Haldun’un dediği gibi “ İnsan beyni değirmen taşına benzer. İçine bilgi atmazsan kendi kendini öğütür.” şeklinde konuştu.

 

İletişim alanında da örnekler sunan Çamlıca, gençleri konuşmaya, okumaya, hayatta aktif olmaya davet etti. “Midenin boş kalması gözlerinizden, beynin boş kalması sözlerinizden anlaşılır” sözü ise gençlerin beğenisini topladı. Gençler söyleşinin devamında, Çamlıca’nın yaptığı esprilerle eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum