Çekmeköy'de zorlu parkur

Çekmeköy'de zorlu parkur

“3. Uluslararası Çekmeköy Ultramaratonu” zorlu mücadelelere sahne oldu

 Çekmeköy’ün uçsuz bucaksız ormanlarında gerçekleşen  “3. Uluslararası Çekmeköy Ultramaratonu”nda yarışmacılar doğayla mücadelelerini 12 saatte tamamladı. 60 km’lik parkurda ter döken yarışmacılar, tozlu yollar, dik yamaçlar ve sıcakla mücadele ederken, ormanlık arazide yollarını bulmaya çalıştılar.

45 yaş üstü yarışmacıların çoğunlukta olduğu maratonda, koşucular sırt çantalarında; su, meyve, bal gibi dayanıklılık artırıcı içecek ve gıdalar taşırken, her 10 km’de bir kurulan istasyonlarla yarışmacıların yiyecek ve içeceklerine takviyeler yapıldı.  

 

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım’ın başlama işaretini verdiği yarışın sonunda, birincilik kürsüsüne, erkeklerde 5 saat 56 dakikayla Fethi Kaya, kadınlarda 6 saat 38 dakikayla Elena Palyakova çıktı.  Dereceye girenler 5 bin TL ödülü paylaştılar.

 

Obezite ile mücadelenin en büyük silahının hareket olduğunu söyleyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, şehir hayatından, stresten uzak, doğayla iç içe bir hafta sonu geçirmek isteyen tüm İstanbulluları Çekmeköy’e davet etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.