CHP’li Köprülü: Ajanslara engel olma haber alma hürriyetine saldırıdır

CHP’li Köprülü: Ajanslara engel olma haber alma hürriyetine saldırıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, Antakya Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyareti sırasında sadece Anadolu Ajansı ve TRT muhabirlerinin görüntü almas.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, Antakya Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyareti sırasında sadece Anadolu Ajansı ve TRT muhabirlerinin görüntü almasına izin verilerek, diğer haber ajansların içeriye alınmamasının basın hürriyeti ve insanların haber alma hürriyetine saldırı olduğunu söyledi.

"DEVLET MEMURU NİTELİĞİNE SAHİP HABERCİLİK TERCİH EDİLMİŞ"

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Cihan Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Emre Köprülü, ‘’Türkiye’de birçok haber ajansı var, yerel gazete, ulusal basının temsilcileri var. Bu kabul edilecek bir hadise değil. Ancak daha kötü olan, Türk toplumu, AK Parti ile beraber bu tarz çifte standartlara alışmaya başladı. Bu şundan kaynaklanıyor. Nasıl bir haber yapılmasını, sipariş üzere haber yapılmasını isteyen bir iktidar var. Dolayısı ile onların istemediği nitelikte bir haber oluşmasın diye, devlet memuru niteliğine sahip habercilerden oluşan bir ekiple, haberlerin yapılmasını tercih etmişler. Hatay Reyhanlı’daki patlamada yaralanan vatandaşların ziyaretinde, kendisi de Hataylı olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in programını sadece Anadolu Ajansı ve TRT’nin muhabirlerinin takip etmesi isteniyor ve bununla ilgili karar alınıyor. Bu açık olarak, basın hürriyetine aykırıdır. İnsanların haber alma hürriyetine saldırıdır. Onun da devamında çifte standarttır. Ancak bu bizi şaşırtmıyor. AK Parti eylemleriyle, davranışlarıyla zaten bu nitelikte, bu standartta bir parti olduğunu her seferinde kanıtlıyor. Hatay’da yaşanan en son hadise de bunun böyle gerçekleştiğinin somut bir örneği. Ben bütün orada mağdur edilen, haber yapma hürriyetleri engellenen tüm basın mensuplarının yanında olduğumuzu söylüyorum. Bu hadiseyi gerçekleştirenleri de açık olarak kınıyorum’’ dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.