Ferhat Epözdemir Gaziosmanpaşa 'da aday

Ferhat Epözdemir Gaziosmanpaşa 'da aday

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir Gaziosmanpaşa Belediyesi önünde düzenlediği programla belediye başkan aday adaylığını açıkladı...

Kızı Berfin’i yanına alarak Gaziosmanpaşa Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Epözdemir, “24 yıldır iktidar özlemi içinde olan, bununla tutuşan, sosyal demokrat yönetimden yoksun kalan, 24 yıldır sosyal demokrat yönetim iktidarının hayalini kuranların hayallerini gerçekleştirmek için ve Gaziosmanpaşa’yı 24 yıllık sağ iktidardan kurtarmak için aday adayı oldum. Ben partimi iktidar yapmak için aday adayı oldum. Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm adı altında halkımıza dayatılan sürgün ve asimilasyon politikalarına karşı çıkmak için aday adayı oldum.

Kentsel dönüşüm terörünü yenmek için aday adayı oldu. Gaziosmanpaşa’da bugün kentsel dönüşüm adı altında yaşanan imar diktatörlüğüne ve faşizmine karşı aday adayı oldum. Bir avuç mutlu azınlığın belediyesi olmak için değil, halkın belediyesi olmak için aday adayı oldum. ‘Ben ne yaptıysam halkımla birlikte yaptım’ diyen, halkı yönetime katan katılımcı belediyecilik anlayışıyla 1979’da dünyaya örnek olan, Süleyman Demirel’in bile Çorum katliamında ‘Çorum’u bırakın Fatsa’ya bakın’ diyen terzi Fikri belediyeciliğini yapmaya geldim. İnsan odaklı sağlık ve çevre duyarlılığı olan çağdaş ve engelsiz bir sosyal yaşam için, halk tarafından denetlenen kentin rantını bir avuç sermaye gruplarına peşkeş çekenlerden hesap sormak için aday adayı oldum. Gaziosmanpaşalılarla birlikte bu görevi yönetebilmek için bu göreve talip oldum. Gaziosmanpaşa’yı İstanbul’un yıldızı yapmak için aday adayı oldum. Sosyal demokrasinin bir meşalesini de bu belediyenin burçlarına dikmek için aday adayı oldum. Emeğin ve alınterini egemen kılmak için, Gaziosmanpaşa’yı mekansal olarak konforlu, yaşamsal olarak onurlu bir ilçe yapmak için aday adayı oldum.

Gaziosmanpaşa’nın 16 Mahallesi’nde yaşanan dramları gaz kaçağından bir daha çocukların ölmemesi için, evlerinin başlarına yıkılmaması için, onlara bir dilenci muamelesi yapılmaması için, yoksullar için, yolsuzluklarla savaşmak için bu göreve talip oldum. Gaziosmanpaşalıları bir torba kömüre, bir paket makarnaya muhtaç etmemek için aday adayı oldum. İş başvurularında Gaziosmanpaşa’da ikametgahı olduğu için işe alınmayan gençlerimiz için aday adayı oldum. İşi burada olan ama evi lüks semtlerde olan Gaziosmanpaşa’yı fede olarak gören bir algıyı çürütmek için aday adayı oldum. Kenti sadece iktisadi bilimle yöneten anlayışa karşı durmak için aday adayı oldum. Sosyal bir bilimle yönetmek için aday adayı oldum.  Türkiye çayır çayır yanarken ben bir elimde çakmak bir elimde benzin gövdemi yakmak için aday adayı oldum. 1 Nisan 2014’de bunların şaka olmadığını size arz etmek için aday adayı oluyorum. ” dedi.

Gaziosmanpaşa’da halkın ve CHP’nin iktidarını kurmak için belediye başkanlığına talip olduğunu açıklayarak konuşmasını sürdüren Epözdemir büyük bir onurla Gaziosmanpaşa’ya talip olduğunu söyledi. 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziosmanpaşa’yı kazanacağına inandığını ifade eden Epözdemir, “Klasik bir seçimle karşı karşıya değiliz. O nedenle parti içerisindeki klasik adaylaşmalarla değil, güçlü, doğru, gerçekçi, tarif ve tanımlarla adaylaşmaya gidilmelidir. 2014 yerel seçimleri Türkiye’nin ve yaşadığımız kentin kaderi ile ilgilidir. Bu seçime kamuoyunu birbirini meşgul ederek değil, iktidarı meşgul eden bir adaylaşmayla gidilmelidir. Birbiriyle yarışan değil, birbirine yakışan bir ekip anlayışı içerisinde hareket edilmelidir” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.