Gaziosmanpaşa kara kışa hazır

Gaziosmanpaşa kara kışa hazır

Türkiye’nin kuzey batısında etkili olması beklenen soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kriz masası oluşturuldu.

 Türkiye, salı günü Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi’nde salı akşamından itibaren kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da sabah saatlerinde görülecek yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerde kara, akşam saatlerinden itibaren ise il genelinde kar yağışına dönüşecek. Çarşamba günü kar yağışı, Marmara'nın doğusunda aralıklarla kuvvetli gerçekleşecek.

 

Hava sıcaklığı düşecek

 

Hava sıcaklığı, salı günü kuzeybatı kesimlerde, 11 ve 12 Aralık'ta ise ülke genelinde 6 ila 10 derece azalacak. Rüzgâr, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) ve kısa süreli fırtına (50-70 kilometre/saat) şeklinde esecek. Özellikle sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanacağı tahmin ediliyor.

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul’u salı akşamından itibaren etkisi altına almaya başlaması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle kriz masası oluşturdu. İlçenin ana caddeleri başta olmak üzere ara sokaklar ve TEM bağlantılı tüm yolların açık olması için kar araçlarıyla çok yönlü çalışmalar yürütülecek. Kar yağışı başladığı andan itibaren Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait kar araçları tuzlama çalışmaları yaparken, kar küreme aparatı monte edilmiş araçlar ve tuz kamyonları çalışmalarını sürdürecek. Belediye, kar yağışının yoğun seyretmesi durumunda kullanılmak üzere 700 ton tuzu hazır tutuyor.

 

İlçede alınan tedbirler sonucu, herhangi bir sıkıntının yaşanması beklenmiyor. Tüm ana caddelerde ve ilçeyi çevre yollarına bağlayan noktalarda alınan önlemler sonucu yolların tümünde trafik akışının uygun şekilde sürdürülmesi bekleniyor.

 

Evsiz ihbar hattı

 

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sokaklarda yaşayan vatandaşların barınma, banyo, giyecek, tıraş, yiyecek ihtiyaçlarını Zeytinburnu’ndaki bir spor kompleksinde karşılayacak. Barınma ihtiyacı olan vatandaşlar için Beyaz Masa’ya 153 numaralı ücretsiz telefon hattından ihbarda bulunulabilecek. Memleketlerine gitmek isteyen evsizler ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.