Sakman'dan muhteşem albüm!

Sakman'dan muhteşem albüm!

Vedat Sakman'ın yeni albümü "Odada İkimiz" geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı.

Müzikte kalite tartışmalarının sıkça yaşandığı bir dönemde basılan bu yeni albüm, müzikal ve şiirsel derinliği ile önümüzdeki haftalarda kendisinden sıkça söz ettireceğe benziyor. DMC imzası ile yayınlanan albümde Ömer Hayyam, Rainer Maria Rilke, Nazım Hikmet Ran ve Furuğ Ferruhzad gibi dünya şairlerinin şiirlerinden bestelenmiş birbirinden güzel şarkılar yer alıyor.

Vedat Sakman'ın son 2 yıllık çalışmalarını kapsayan albümde, sanatçıya Türkiye'nin dünya çapında tanınan başarılı müzisyenleri eşlik etmiş. Akustik ve klasik gitarda Erdem Sökmen, flüt ve saksafonda Levent Altındağ, piyanoda Serkan Özyılmaz, bas gitarda Eylem Pelit, davulda Volkan Öktem, vokalde Serdar Şensezgin ile mandolinde Hüseyin Kaya albüme katkıda bulunan müzisyenlerden. Albümdeki bestelerin tamamı ve düzenlemeler Vedat Sakman imzası taşıyor. Dünya şairlerinin yanı sıra çalışmadaki diğer şarkıların sözleri de Vedat Sakman ve kızı Tomris Sakman tarafından yazılmış. Ferda Tarakçıoğlu Erdem de bir şarkının sözlerine katkıda bulunmuş. Albümün kapağında yer alan karikatür ise ünlü karikatür sanatçısı Kamil Masaracı imzası taşıyor.

Sakman yeni albümünde ağırlıklı olarak caz ezgilerini ön plana çıkarmış. Şarkı sözleri ise müziseverlere adeta bir dünya şairleri şöleni sunuyor...

Albüme adını veren Odada İkimiz, Nazım Hikmet Ran'ın Orada Tanıdıklarım isimli şiirinden bestelenmiş. Giriş şarkısı Denize Dönmek İstiyorum da yine bir Nazım Hikmet'in Hasret adlı şiirinden hayat bulmuş. Kuklalar ve Aşıksan Eğer, Vedat Sakman'ın Ömer Hayyam rubailerinden bestelediği 2 şarkı. Son yıllarda bir Ömer Hayyam projesi üzerinde çalışan sanatçı, bestelediği eserlerden 2 örneği bu albümde dinleyicilerin beğenisine sunmuş. İranlı şair Furuğ Ferruhzad'ın Pencere şiirinden bestelenen Yolum Yok ve Rainer Maria Rilke şiiri ile notalara dökülen Yalnızlık Yağmura Benzer adlı şarkılar da albümün dikkat çeken parçalarından.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.