Şiddete çözüm önerileri

Şiddete çözüm önerileri

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı'nın eşgüdümünde düzenlenecek çalıştayda, şiddete varan aşırıcılıkla ilgili problemler belirlenerek, çözüm önerileri geliştirilecek

Emniyet Genel Müdürlüğü

Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı ve

Polis Akademisi Başkanlığı

Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi'nin (UTSAM) eşgüdümünde, “Şiddete Varan Radikalleşme ile Mücadele Çalıştayı” düzenlenecek.

İstanbul

Polis Moral Eğitim Merkezi'nde, 1-2 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek çalıştaya, 21 ülkeden 12 uluslararası kuruluşun temsilcileri ve uzmanlar katılacak.

Türkiye

'deki terör bağlamında,

PKK

/

KCK

terör örgütünün şiddet olaylarının ele alınacağı çalıştayda, kolluk temsilcileri, uygulayıcılar ve akademisyenlerin, radikalleşme süreci ve önlenmesi konularını tartışacağı ortak bir platform oluşturulacak.

Çalıştayla radikalleşmenin önlenmesine yönelik uluslararası işbirliğinin tesis edilmesi, şiddete varan aşırıcılıkla dinsel öğretiler arasındaki handikapların ele alınması ve bu konuda literatürde söylem ve konsept birliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Şiddete varan aşırıcılığın önüne geçilmesi açısından ülkelerin ve uluslararası kuruluşların iyi uygulamalarının tespit edilmesinin ve konuyla ilgili Türkiye'nin deneyimlerinin diğer ülkelerle paylaşılmasının hedeflendiği çalıştayda, işbirliği modülleri de ele alınacak. (aa)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.