Tuncel Kurtiz, törenle uğurlanıyor

Tuncel Kurtiz, törenle uğurlanıyor

İstanbul'da dün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz, son yolculuğuna, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nden uğurlanıyor.

 Beşiktaş'taki evinde dün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. 

Törene, Tuncel Kurtiz'in eşi Menend ve oğlu Mirza Kurtiz, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile aralarında Ayla Algan, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Nur Fettahoğlu, Barış Falay, Demet Akbağ, Melek Baykal, Kıvanç Tatlıtuğ, Leman Sam, Şevval Sam, Zeliha Berksoy, Hamdi Alkan, Burçin Terzioğlu'nun olduğu sanatçılar ve oyuncular katıldı. 

Törende, Kurtiz'in tabutunun alkışlar eşliğinde sahnede oluşturulan platformun üzerine konulmasının ardından sanatçı için saygı duruşunda bulunuldu.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayla Algan, törende yaptığı konuşmada, Kurtiz'in cenazesinin Balıkesir'in Güre ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde defnedileceğini belirterek, yolun uzun olması nedeniyle sanatçı dostlarının Kurtiz ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazarak Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne yollamalarını istedi. 

Ayla Algan, daha sonra bu görüşleri kitapçık haline getirmek istediklerini ifade etti.

Tuncel Kurtiz'in sevdiği eserin piyanoda çalındığı törende, sanatçının kendi sesinden hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Törenin ardından sonra sanatçı dostları ve sevenleri tarafından omuzlara alınarak alkışlar eşliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracına konulan Kurtiz'in cenazesi, yarın toprağa verileceği Balıkesir'in Güre ilçesine gönderildi. 

Törende, sanatçının eşi Menend Kurtiz'in çok üzgün olduğu ve yakınlarının desteğiyle ayakta durduğu görüldü. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.