Yerli otomobil alan yaşadı!

Yerli otomobil alan yaşadı!

Bakan Ergün'den hurdaya teşvik müjdesi geldi. Aracını hurdaya çıkarıp, Türkiye'de üretilen araç alana, düşük faizli kredi sağlanacak

 Sanayi Bakanlığı, hurdaya çıkma noktasına gelmiş otomobil ve hafif ticari araçların trafikten çekilmesi için bir çalışma başlattı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'de üretilen araçların alınması halinde arabasını çekene uzun vadeli, faizi uygun kredi şartları oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı. Ergün, önümüzdeki yıl ortalarına doğru çalışmanın şekillenebileceğini bildirdi. Özel bir televizyon kanalında konuşan Ergün, konuyla ilgili özel sektörü de eleştirdi. "Babalar var ama yiğit olamadı. Yiğitler var, onlar da baba değil" diyen Ergün şöyle devam etti: "Belki biraz da markalaşma teşvikleri konusunu çalışmamız gerekiyor."

 

Üretimde sorun yok

Fosil yakıtlı araçlarda bir yerli marka otomobil yaratmak için yeni bir teşvik mi çalışıyorsunuz?" şeklindeki soruya ise Ergün, markalaşma konusunda ne tür desteklerin sektörü harekete geçireceğine ilişkin çalıştıklarını bildirdi. Üretim, yatırım teşviklerinde bir sorun olmadığını dile getiren Bakan Ergün, "Markalaşma konusu ayrı. Pazara girmesi, pazarda yer alması ve marka haline gelmesi için yeni mekanizmalar gerekiyor. Netleştirdiğimizde açıklayacağız" dedi.

 

Yatırım haritası çıkarılacak

Bakan Ergün, 3. Sanayi Şurası'nda, Türkiye'nin uluslararası rekabette öne çıkabileceği güçlü sektörlerin teşvik edilmesi ve desteklenmesi yönünde tavsiye kararı alındığını da bildirdi. Yurtdışında doktorasını tamamlamış ve Türkiye'nin belirlediği öncelikli alanlarda sanayi tecrübesi olan araştırmacıların, Türkiye'ye getirilmesi için devlet desteği verilmesi kararı alındığını da bildiren Ergün, "Yatırım ihtiyaçlarını ve imkânlarını gösteren bir harita oluşturulacak" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.