12 bin Bağcılarlı Çanakkale’ye gidiyor

12 bin Bağcılarlı Çanakkale’ye gidiyor

Bağcılar Belediyesi, bu sene 12 bin kişiyi Çanakkale Şehitliği’ne götürecek.

 Haziran ayına kadar devam edecek günübirlik gezilere ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri ile lise 11’inci sınıf öğrencileri ve vatandaşlar katılacak.

İstanbul Ticaret Odası İlkokulu’nda düzenlenen programla ilk otobüsler yola çıkarıldı. Proje kapsamında her gün 5 otobüsle Çanakkale’ye sefer yapılacak.


Çanakkale Savaşı’nın tarihimizin önemli dönüm noktalarından birini oluşturduğuna değinen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu önemin farkında olarak hareket etmemiz gerekiyor. Çanakkale Şehitliği aynı zamanda ülke olarak birlik ve beraberliğimiz için de bizlere çok önemli mesajlar veriyor. Orada, Türkiye’nin her yerinden dedelerimizin bu topraklar için canlarını feda ederek şehit olduklarını görürüz.” dedi. 

Bağcılar Belediyesi olarak her sene Çanakkale Şehitliği’ne ziyaretler yaptıklarını aktaran Çağırıcı, “Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen bir tek kişi kalmasın istiyoruz. Bunun için de yıllardır Çanakkale’yi görmeyen hemşehrilerimizi buraya götürüyoruz. Hedefimiz, Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen kimse kalmayıncaya kadar bu gezilerimize devam etmek.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.