51 ülkeden 1500 genç Bahçelievler’de buluştu

51 ülkeden 1500 genç Bahçelievler’de buluştu

Bu yıl 7’incisi düzenlenen dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından Al Sharq Uluslararası Gençlik Konferansı, İstanbul’da Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bu yıl “Engelleri Aşın” temasıyla gerçekleştirilen konferansa 51 ülkeden 1500’ün üzerinde genç katılım sağladı.

7. Al Sharq Uluslararası Gençlik Konferansı İstanbul’da Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Engelleri Aşın” temasıyla gerçekleştirildi. 51 ülkeden 1500’ün üzerinde gencin katıldığı Al Sharq Uluslararası Gençlik Konferansı’nda, üç büyük kıtada çeşitli alanlarda aktif gençlerin bir araya getirilmesi amaçlanıyor. Bahçelievler Belediyesi’ne ait Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Malezya Milletvekili YB Maszlee Malik, Al Sharq Başkanı Wadah Khanfar, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır birçok konuşmacı-davetli ile 51 ülkeden öğrenciler katıldı.

Avrupa değerlerini silahlaştırdı

Konferansın açılışı Kuran-ı Kerim tilavetiyle yapılırken, Al Sharq Başkanı Khanfar bir konuşma yaptı. Gazze’yi selamladığı konuşmasında Khanfar, Rönesans değerlerini, özgürlük, adalet ve eşitlik değerlerini üç yüzyıl önce oluşturan Avrupa’nın bugün tüm bunlardan uzak olduğunu belirterek, “Bugün tüm bunlardan çıplak bir şekilde duruyor, nedenini biliyorsunuz, çünkü değerlerini silahlaştırdı, araç haline getirdi. Tek gözle gören ve bu değerleri kullanan, sahada uygulayan değil, tüm insanları sorumlu tutan, tek taraflı bir dünya modelini her iki dünyaya da dayatmak isteyen sömürgeci sistemi ve hegemonik sistemin elinde” dedi.

 Filistinli kardeşlerimizin yanındayız

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Gazze’ye saldıran İsrail’i kınayarak başladı. Eminoğlu, “Türkiye olarak her zaman Filistin’in, Gazze’nin, Kudüs’ün kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi gelecekte de olduğu gibi. Ve buradan bir kez daha ifade etmek gerekiyorsa İsrail bugün soykırım yapan terörist bir devlettir” diye konuştu.Ülkelerin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmenin katılımcı her ülke için kutsal bir görev olduğunu söyleyen Eminoğlu, “Gençlik alanındaki ulusal ve uluslararası çalışmalarda gerek altyapımız gerek diğer imkanlarımızla destek olduk. Bundan sonra da inşallah destek olmaya devam edeceğiz. Dünyada çok çeşitli krizler yaşanmakta ve bu kriz aşamalarına yönelik yeni çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar sırasında kullanılan yeni yöntemler yeni alanların dolmasına sebep olmaktadır. Her gün teknolojik gelişmelerle bir yenisi eklenirken insan kaynağına olan ihtiyaçlar aynı şekilde değişime uğramaktadır. Bu çerçevede insan kaynağının önemi hem daha iyi bir dünya oluşturmak hem de yeni çözümlere öncülük etmesi açısından daha net anlaşılmaktadır. Al Sharq, bu anlamda Türkiye’nin de dahil olduğu coğrafyalarda gençlerimizi bu gelişen dünyaya hazırlarken geçmişe dayalı kadim ilişkileri geliştirerek el ele daha güçlü iş birlikleri için somut adımlar atılması noktasında çok ciddi katkılar sağlamaktadır” diye belirtti.

Sahneye davet edilen Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır dünyanın dört bir yanından genel gençleri selamladı.  Böylesine büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bahadır sözü gençlere verdi.

qd1uxgtyw6eqbkp7a4mfopw9.jpg

1fq9fhncIauv4yhesew5zoov.jpg

gnq2b9u07yr1ygatlkpjq6cm.jpg

jyzaw1s2f45abnxgdlepbIv8.jpg

mwzgiqfuohlrtlsaey1azcn4.jpg

r2jclhowmg4dstx8zbmzlf9p.jpg

2vmocfjzlotn9kyreca3igve.jpg

2tff6sewmkwonah0rd1y8tvq.jpg

xgahae4ncdeyussjr9wj13yz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.