Ahilik Haftası kutlandı

Ahilik Haftası kutlandı

Önemli geleneklerimizden biri olan Ahilik, Sultangazi’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı

 Osmangazi Katlı Kavşağı üzerinde yapılan etkinliklerde Ahilik’de var olan dürüstlük, cömertlik ve güven geleneğinin yaşatılması istendi. Şed kuşatma töreninin de yapıldığı kutlamalarda kortej halinde bir yürüyüş gerçekleştirilerek esnaflara karanfil dağıtıldı.

 

Ekonomik ve sosyal hayatın önemli bir kurumu olan Ahilik Teşkilatı, birliktelik ve dayanışmanın ortak adı. Her yıl geleneksel olarak kutlanan Ahilik Haftası; Sultangazi Belediyesi ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Derneği işbirliğiyle Osmangazi Katlı Kavşağı üzerinde düzenlendi.

 

Ahilik Haftası kutlamalarına AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Sekreteri Muhittin Çalağan, İstanbul Esnaf Ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Ramazan Altan ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay esnafların yaptıkları mesleğin hakkını vermeleri gerektiğini vurgu yaptı. Başkan Altunay. “Ahiliğin temelinde dürüstlük vardır. Ahiler dükkanlarını kapatmazlardı; müthiş bir güven ortamı vardı ve ayıplı mal üretmezlerdi. İyilik cömertlik, güzellik ve hoşgörünün geçmişte olduğu gibi bugün de hakim olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Ahilik Vakfı Başkanı Dr. Ali Mazak ve Kadın Ana Aynur Saydam yönetiminde şed kuşatma töreni yapıldı. Törenin ardından Ordu Caddesi üzerinde yürüyüş yapan protokol üyeleri ve katılımcılar, esnafları ziyaret ederek karanfil dağıttı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.