Anadolu Meclisi `Evlad-ı Fatihan`la başladı

Anadolu Meclisi `Evlad-ı Fatihan`la başladı

Esenler Belediyesi Mahalli Dernekler Danışmanı Mehmet Kaya’nın organizatörlüğünde Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Uzunköprü Çalıköyü Derneği, Meriç Karahamza Derneği, Atışalanı Köyiçi Derneği, Yeşil Trakyalılar Derneği, Üsküp Derne

 Toplantıda konuşan Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Osmanlı’nın İstanbul’u almadan Rumeli’de, Edirne’de olduğunu hatırlatarak, “Ancak maalesef kötü yönetimler sebebiyle ilk toprak kayıplarımız da Balkanlar’dan başladı. Oralar coğrafi olarak bugün sınırlarımız dışındaysa da gönüllerimizde kenetlenmiş durumda. Ülkemizin son yıllarda kaydettiği gelişmelerle yeniden Evlad-ı Fatihan topraklarında tarih ve kültür mirasımıza sahip çıkmaya başladık. Bugün hala oralardan Türkiye’ye devam eden göçleri durdurmak için hepimiz üzerimize düşeni yerine getirmeliyiz” şeklinde konuştu. 



İstanbul'un en seçkin markası olacağız


İlçedeki tüm dernekleri çok önemsediklerini anlatan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu bu konuda şunları söyledi: “Sizler çok önemli görevler ifa ediyor, önemli bir yarayı sarıyor, sosyal bütünleşmeyi sağlıyorsunuz. Hemşehrilerinizin bu büyük metropolde tutunacakları çok önemli bir dalı oluyorsunuz. Zamanınızı, emeğinizi ve yüreğinizi ortaya koyuyorsunuz. Esenler halkı adına sizlere teşekkür ediyorum”. 

Dernek yöneticilerine alt yapıdan üst yapıya, eğitimden kentsel dönüşüme kadar Esenler Belediyesi’nin çalışmalarını da özetleyen Belediye Başkanı Göksu, “Esenler kabuğunu kırdı. Şu anda hizmetler noktasında çok önemli bir kapı araladık. Bu kapıdan ilerleyeceğiz ve Esenler’i İstanbul’un en seçkin markası haline getireceğiz” dedi. 


Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun konuşmasının ardından toplantıya katılan 10 dernek başkanı hem dernekleri ile ilgili bilgi verdi, hem de Esenler ile ilgili görüşlerini aktardılar. Dernek başkanları toplantıdan çok memnun kaldıklarını belirterek Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya teşekkür edip toplantıların periyodik olarak düzenlenmesini talep ettiler. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.