“ASIL SORUMLULUĞUMUZ ÇOCUKLAR OLMALI”

“ASIL SORUMLULUĞUMUZ ÇOCUKLAR OLMALI”

Yazar Hatice Kübra Tongar, Hamidiye Gençlik Merkezi’nde, “Ailede Değerler Eğitimi” adlı söyleşi gerçekleştirdi.

Ailenin toplumun en küçük yapı taşı olduğunu belirten Tongar, ailede asıl sorumluluğun çocuk olması gerektiğini söyledi. Çocukları geleceğe hazırlamak için onların yetiştirilmesine özen gösterilmesini  ifade eden Kongar, “Sevgili anneler, gün içinde asıl sorumluluğumuz çocuk olmalı. Ama biz önce ev işlerine yöneliyoruz. Temizlik daha önemli oluyor bizim için. Bizim önceliğimiz çocuklar olmalı” dedi.

Tongar, çocuğa bağırmakla hiçbir sonuca varılamayacağına dikkati çekerek, “Kendimizi Sevelim, şükredelim ve Kuran-ı Kerim ile tanışalım. Bu üç yol, mutluluğun olmazsa olmazlarıdır. Bir evde anne mutluysa o evde sistem de iyi işliyor demektir. Hidayet bulmaya ihtiyacımız var. Çocuğun size olan gereksinimi koz olarak kullanmayın, çocuğunuzun biricikliğini kabul edin ve kıyaslamayın, çocuğunuzu gücünüzle ezmeyin ve rica dili ile emir vermeyin" diye konuştu.

Söyleşiye katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da soluna tamamen dolduran vatandaşlara ve Hatice Kübra Tongar’ teşekkür ederek, çiçek ve ilçenin simgesi lale plaketi verdi.

Tongar, söyleşiye katılanların sorularını da yanıtladı.


Kaynak: istanbulses/ Kağıthane










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.